Az amerikai külügy hazarendeli minden állampolgárát Észak-Koreából

fehér ház

A múlt hónapban bejelentett beutazási tilalom ugyan csak szeptemberben lép életbe, a washingtoni külügy azonban már most sürgeti az ott tartózkodó állampolgárait, hogy mielőbb hagyják el az országot.

Az amerikai külügyminisztérium szerda este kiadott közleményében sürgette az amerikai állampolgárokat, hogy minél előbb hagyják el Észak-Koreát. A figyelmeztetést egy hónappal a teljes beutazási tilalom életbe lépése előtt adta ki a külügyi tárca – számolt be róla az MTI.

Washington a múlt hónapban – az Észak-Koreában letartóztatott és kényszermunkára ítélt, majd kómában hazaszállított egyetemista, Otto Warmbier halála után – jelentette be, hogy megtiltja állampolgárai észak-koreai utazását. A tilalom szeptember elsején lép életbe.

A rendelkezés értelmében az utazási tilalom alól felmentés kérhető, amelyet azonban csakis “nagyon korlátozott feltételek mellett” adnak meg. A külügyminisztérium egyelőre nem jelezte, hogy mikor hozza nyilvánosságra a beutazási tilalom alóli felmentés feltételeit.

Már korábban is előfordult, hogy az amerikai kormányzat figyelmeztette az Észak-Koreába utazókat, ám utazási tilalmat most először rendelt el.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com