Az állami televízió kitiltotta Hernádi Juditot a szilveszteri műsorból

hernadi judit

Feketelistára került a színésznő.

Kollégája meghívta volna a Magyar Televízió szilveszteri műsorába szerepelni Hernádi Juditot, de kiderült, hogy a színésznő nem kívánatos személy az állami médiában – derül ki a színésznő Magyar Narancsnak adott interjújából

- Nemrég hívott egy kollégám, hogy szerepeljek a szilveszteri tévéműsorban. Nagyon kedvesen kért, én meg

visszakérdeztem, biztos-e abban, hogy ezt fentről engedni fogják. Azt tanácsoltam, kérdezzen rá, és hívjon vissza. Így is tett. Azzal hívott vissza, hogy hát nagyon sajnálja, de ez tényleg nem fog menni

- mesélte Hernádi Judit. A színésznő szerint azt sosem ismerné el a köztelevízió, hogy van ilyen feketelista, legfeljelbb azt mondanák, hogy ez „nívóbeli” kérdés. – Még szerencse, hogy épp akkoriban kaptam meg a Színikritikusok Díját, amikor lezajlott ez a beszélgetés – tette hozzá Hernádi Judit.

Az interjúban arra a kérdésre, hogy ha a mai kultúrpolitika állami díjjal akarná megjutalmazni, hogyan reagálna, a színésznő elmondta: gondolkodott rajta, de nem bírná elfogadni.

- Amikor erre gondoltam, rám tört a szégyenérzet, mert amikor Blaskó Péter nem vette át Gyurcsánytól a Kossuth-díjat, úgy éreztem, nincs igaza. Amikor eljátszottam a gondolattal, hogy én most ebben a rendszerben átvenném-e, és arra jutottam, hogy nem – mondta Hernádi Judit, majd hozzátette, tudja, hogy „nem fenyegeti a veszély”, hogy díjat kap.

- Akkor úgy gondoltam, felhívom Blaskót, és megmondom neki, hogy figyelj, Blaskó, neked igazad volt, van ilyen helyzet.

Azt hiszem, most nem lehet állami díjat elfogadni. Nekem nem lehet. De isten ments, hogy mások felett ítélkezzek

– tette hozzá.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com