Árulja már el nekem valaki, ki az a hülye, aki túlórázni akarna, különösen 400 órát, ha a bére 350 000Ft?

fidesz

Ooopsz! Inkább kiírom, mert ekkora összegtől könnyen megszédül az egyszerű földi halandó: HÁROMSZÁZÖTVENEZER FORINT. AZ ÁTLAGBÉR! Annyi az! VAGY NEM. Kezeket a magasba, aki ennyit keres! És aki ötszázezret? Mert a szomszéd csak százat keres, és ugye az átlagszámítás…A mangalicaszerelő Mészáros, meg Garancsi tegyék le! Nem az oligarchaképzőben vagyunk. Ráhelke, és Istvánka is! Tavaly volt a családok éve! 

És most az nyújtózkodjon, aki úgy gondolja, hogy ennyi fizetés mellett még igényelné a szombati melót is. Senki? Akkor? Ha „Magyarország jobban teljesít” – mert ez a baromság jön velünk szembe tízpercente – és az átlagbér (haha!) tényleg annyi, akkor minek a rabszolgatörvény, ami az indoklás szerint azért kell, hogy meg lehessen élni, ha meg nem annyi – és nem annyi! – akkor mi a pérónak üvöltik bele a nagy magyar éjszakába, hogy Magyarország jobban teljesít?
Ezt halljuk tíz éve, nullahuszonnégyben. Meg azt hogy van Sorosnak egy veszélyes terve. A csapból is ez folyik. – legalább annyi igazságtartalommal bír bármelyik, mint az, hogy Orbán még soha nem hazudott. 
Na, jó! Legyünk tárgyilagosak. Mert Magyarország van, amiben jobban teljesít! Például itt a legnagyobb 
- az egy főre jutó stadionok száma
- a kormányfő által használt luxusrepülők száma
- a kormányfő családjának mesés gazdagodása/év
- a kormányfőközeli néhány oligarcha vagyonának évenkénti megsokszorozódása
- az egy főre jutó, halálos kórházi fertőzések száma
- az oligarha/jacht arányszám
- saját lakásukban megfagyottak száma – bár itt vélhetően az oroszokkal erős a verseny, de náluk meg olcsó a vodka.
Persze verhetetlenek vagyunk még, 
- a hogy nyúljunk le, verjünk szét, alakítsunk át királyi várat, és költöztessük bele a kormányfőt projektben. 
- a hogy veressünk szét ország-világ szeme láttára országgyűlési képviselőket, de valójában bárkit, fizetett, kopasz verőlegényekkel, vagy, ha azok pont nem érnek rá, akkor üzemi biztonsági dolgozókkal, majd mondassuk azt az ügyészséggel, hogy minden rendben, ezt így szokás csinálni. Közel s távol nincs még egy olyan ország, aki ebben például jobban teljesítene.
De ne legyünk kishitűek! Magyarország jobban teljesít! Legfeljebb nem a mi utcánkban. Egy másikban! Ott nem hullanak a betegek, mint a legyek, nem fagy meg senki, és Orbán is becsületes, bátor, szálfatermetű hős államférfi. Ha ő mondja. Jobban teljesít!
A nyavalyába! Rendben! Legyen! De akkor fizessék vissza az elrabolt magánnyugdíjpénztári megtakarításainkat, csökkentsék az áfát, a jövedéki adókat! Emeljék meg a nyugdíjakat, adjanak 13. sőt, 14. havi nyugdíjat is! Legyen normális egészségügy, ingyenes oktatás. Mert ezt ígérték, nem? 
Vagy ez csupán hazugság volt? Vagy az a hazugság, hogy Magyarország jobban teljesít? A háromszázötvenezres átlagbér, Soros, a bevándorlás? Vagy minden? 
Megnyugtatlak, MINDEN! HAZUGSÁG AZ EGÉSZ KURVA ÉLETÜNK! 
Te meg ülsz, a konyhában a kissámlin, számolgatod hó végén az alig százhúszezres fizetésed maradékát, és azon gondolkozol, mennyi lesz a törlesztőd, mert emelkedni fog, az hótziher, miközben elégedetten nézegeted a fideszes hűtőmágnesedet. Ennyit kaptál tőlük! 
De legalább lenne olcsó a vodka!

Szerzõ: Varga Zoltán


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com