Annyira öreg volt a CT, hogy már veszélyt jelentett a betegekre

ajkai kórház

Az ajkai kórház készüléke elavult volt és veszélyes. A betegeknek most a veszprémi kórházba kell utazniuk a vizsgálatért.

Leállították az ajkai kórházban található CT-készüléket. Az RTL Klub stábjának az esetről a helyszínen, kamerán kívül csak annyit árultak el, hogy csütörtök óta nem működik a készülék; a betegeknek most Veszprémbe kell bejárniuk CT-vizsgálatra.

A stáb megszerzett egy határozatot is, melyet az országos tisztifőorvosi szolgálatot ellátó helyettes államtitkárság adott ki, eszerint – a rendelkezésre szolgáló adatok és a felügyeletet ellátó radiológus főorvos szakvéleménye szerint – a berendezés már nem volt biztonságosan használható, mert elavult.

A veszprémi kórház igazgatója a stábnak elárulta, a külső vállalkozás által működtetett ajkai CT-készülék már a minimumfeltételeknek sem felelt meg, tíz évnél is idősebb volt, ezért függesztették fel a használatát.

Mivel az ajkai kórházhoz 30 kisebb település betegei tartoztak, így Veszprémben megnövekedett a beteglétszám, ami a nyári szabadságolások kellős közepén az egészségügyi dolgozókat jobban megterheli. Az ajkai kórház arról tájékoztatta az RTL Klubot, hogy folyamatban van az új és korszerű készülék beszerzése.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com