Amerikai turnéra indul a felújított Jézus Krisztus Szupersztár

-jesus-christ-superstar

Turnéra indul júniusban az Egyesült Államokban Andrew Lloyd Webber 1971-ben debütált Jézus Krisztus Szupersztár című rockmusicaljének felújítása.

A szervezők közlése szerint a Jézus utolsó napjait felidéző előadást 54 város arénáiban tűzik műsorra. Az első előadást New Orleansban rendezik meg június 9-én.

Webber elmondta, hogy sokkal alkalmasabbnak tartja a koncertarénákat a mű előadására, mint a színházakat. “A Jézus Krisztus Szupersztár mindig is rockshow volt” – jelentette ki a Grammy-díjas brit zeneszerző.

A címszerepet alakító Ben Foster arról beszélt, hogy számára “az amerikai turné egy valóra vált álom”. A további szereposztásban Brandon Boyd, az Incubus amerikai rockbanda énekese, Michelle Williams, a Destiny’s Child zenésze, valamint JC Chasez, a ‘N Sync korábbi énekese és John Lydon (Johnny Rotten) egykori Sex Pistols-tag is színpadra lép.

Webber szerint Jézus Krisztus története a nyugati kultúrában mindenütt jelen van és mindig időszerű.

Az arénás előadásokon erősen támaszkodnak majd a videotechnikára. A turné költségeit több mint tízmillió dollárra becsülik, de a szervezők nem árultak el pontos adatot.

A Jézus Krisztus Szupersztár eredetileg Lloyd Webber és Tim Rice albumaként jelent meg 1970 szeptemberében. A Billboard lemezlista csúcsára 1971-ben feljutott korongból 7,5 millió példány kelt el. A rockmusical 1971-ben Broadwayn, majd 1972-ben a londoni West Enden is hatalmas sikert aratott, és a világ számos országában játszották. Tavaly Ausztráliában és Nagy-Britanniában arénaturnén mutatták be.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com