Amerikába akartak utazni, végül terrorgyanú miatt idéztek be egy 3 hónapos gyereket

Icelanders tell Gordon Brown We Are Not Terrorists

A nagypapa egy apró hibát vétett az amerikai ESTA beutazási engedély kitöltése során. Elég nagy kalamajka lett belőle.

Paul Kenyon a szokásos dolgokat csinálta az amerikai út előtt, a családnak töltögette ki az ESTA beutazási engedély adatlapját. Alapesetben unalmas rutinmunka, és pár perc alatt megvan vele az ember. Ám most egy kis hiba csúszott az ikszelgetésbe, Paul ugyanis a 3 hónapos unokája beutazási engedélyét rosszul töltötte ki.

Persze nem vette észre, és beadta így. A beutazási kérelmet elutasították, a kisbabára pedig kihallgatás várt.

“Részt vett valaha népirtásban, kémkedésben, terrortámadásban?” – ez a – lássuk be, kissé furcsa – kérdés is szerepel az amerikai ESTA beutazási engedély kérelmen, a nagypapa pedig balszerencséjükre épp ezt a rubrikát töltötte ki rosszul – írta az Index a Guardian nyomán. Az igen válasz nyomán persze a gyerek beutazási engedélyét elutasították, de ez még nem volt elég, mert a londoni amerikai nagykövetségre is berendelték a 3 hónapos kicsit. A családnak amely a chesire-i Poyntonban lakik, laza 10 órát kellett utaznia a gyerekkel együtt Londonba, mire odaértek a nagykövetségre. Az amerikai út is nagyjából eddig tartott volna repülővel.

“Nem hiszem el, hogy senkinek nem tűnt fel a hiba, hogy gondolhatják, hogy egy három hónapos gyerek árthat bárkinek” – hitetlenkedett Paul Kenyon, de azért elmentek a nagykövetségre. Persze az is érthetetlen, hogy ha valakinek köze van a terrorizmushoz, hogy ikszelheti be az igent a kérelmen…

A gyerek jól viselte az eljárást, egyszer sem sírt – mondta Kenyon. A család nem járt annyira jól, mert körülbelül 3 ezer fontba került ez a kis hiba, és csak egy későbbi járattal tudtak Amerikába utazni, miután minden tisztázódott.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com