Alig négy hónap van már csak hátra karácsonyig, Tesco, elkezdte a karácsonyi akciót

tesco_2584551b

Alig négy hónap van már csak hátra karácsonyig, néhány üzletben úgy gondolták, ideje megelőzni a versenytársakat.

Meglepőt lépett a Tesco: a cég Nagy-Britannia több városában elindította a karácsonyi akcióit. Ugyan az ünnepig még több mint négy hónap hátravan, egyre több helyen láttak a vásárlók karácsonyi képeslapokat vagy épp havas tájak rajzával díszített csokikat.

Az ötlet nem aratott osztatlan sikert. Azok, akik a Facebookon és a Twitteren postoltak képeket a korai karácsonyi vásárról, általában nem rajonganak azért, hogy már most kezdődne a karácsonyi őrület – többen írtak arról, hogy legalább az iskolakezdés előtti leárazások végét megvárhatnák, ha már Halloweenig nem bírják ki. A Tesco egyik szóvivője annyit válaszolt a kritikákra: vannak vásárlóik, akik szeretnek az év korábbi időszakában is karácsonyi termékeket venni, ezért korlátozott mennyiségben, de már most is kiszolgálnák őket.

De így sem ezek a Tesco-áruházak az első brit boltok, ahol elindult a karácsonyi akció: London egyik legelőkelőbb nagyáruházában, a Selfridges Oxford Street-i üzletében már három hete megnyitották az ünnepi vásárt. Igaz, ők hivatkozhatnak arra, hogy a fő célközönségük a turisták, akik a nyaralásukról szeretnének hazavinni ajándékot.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com