Akkora az orvoshiány, hogy a szolnoki kórház 1,8 milliárdért keres külsősöket

szolnoki korhaz

Közbeszerzési eljárásban keres külsős orvosokat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet  - írja a 24.hu. A tízrészes közbeszerzésében az egészségügyi intézmény összesen 1,865 milliárd forintért szerződtetne munkatársakat a következő négy évre.

Screen Shot 2019-01-03 at 9.18.42 AM

Jelentős orvoshiányra utal, hogy a kórház most is sok külsőst foglalkoztat, összesen 101 ilyen megbízásból 16 urológiai, 12 sebészeti, 9 gyermekorvosi feladatok ellátásáról szól, ami pedig a közbeszerzések értékét illeti illeti, évi

  • 970 millió forintot a COR-A Egészségügyi Zrt.-nek fizet a kórház intervenciós kardiológiai feladatok ellátásáért (a szerződésben benne van, hogy a szerződés lejárta után a feladat ellátásához használt munkaállomás a kórházé lesz),
  • 445 millió forintot az Avas Egészségügyi Centrum Kft.-nek adnak DSA (angiológiai) szolgáltatásokért,
  • 104 millió forintos megbízási díjjal pedig a Mamma Diagnosztikai Zrt. nyújt komplex mammográfiás szolgáltatásokat nyújt. 

A kórház eközben két hónapja, 2018 novemberében már 2,357 milliárd forintos adósságot görgetett maga előtt, az egyik legeladósodottabb egészségügyi intézményeként.

168óra

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com