Aki gyerekkel megy ebbe az étterembe, az csak egy sört ihat

sör

Vagy bort, vagy rövidet. A lényeg, hogy csak egyetlen egy alkoholos italt fogyaszthat el. Az egy ital szabályt egy New York-i étterem vezette be abban az esetben, ha valaki gyerekkel érkezik hozzájuk.

Aki gyerekkel megy ebbe az étterembe, az csak egy sört ihat

Fotó: Twitter

Peddler’s Bar and Grille szigorú szabálya szerint ilyenkor a felnőttek (mindkét szülő) csak egyetlen egy alkohol tartalmú nedűt ihatnak meg náluk.

Persze, az az egy ital, az bármi lehet, így nem árt jól dönteni az illető szülőnek, hogy mit is akar inni. Sör, bor, koktél, whisky, gin – bármit rendelhet, de csak egyszer.

Az étterem álláspontja szerint így próbálnak hangot adni annak, hogy inni és vezetni veszélyes dolog.

Az étterem megkötése sokakban váltott ki nemtetszést, és véleményüket nem is fojtották magukba. A Twitteren bejegyzések sora érkezett a témához. Egyesek szerint az egész szabály úgy, ahogy van nevetséges, de persze akadtak azért olyanok is, akik üdvözölték az étterem egyedi kezdeményezését.

Egyik kommentelő így fogalmazott:

Ez teljesen nevetséges. Egy ital mellett nem lehet bírni a gyerekekkel egy (éttermi) vacsoránál.

Thoughts? “New York restaurant limits parents to one drink if kids are with them” http://bit.ly/2utTV3y  pic.twitter.com/p56D3OGnrZ

I think that’s absolutely ridiculous. You can’t deal with the kids at dinner on one drink.   

Más pedig az étterem mellé állva azt írta, hogy:

Én nem látok ebben semmilyen problémát. Akinek nem tetszik ez a szábály, az egyszerűen ne menjen ebbe az étterembe. És elismerem őket ezért, és támogatom őket.

Thoughts? “New York restaurant limits parents to one drink if kids are with them” http://bit.ly/2utTV3y  pic.twitter.com/p56D3OGnrZ

I don’t see a problem – don’t like their rules, don’t go to their restaurant. Simple. I commend them for this and would support them.

Melissa Gravelle, az étterem menedzsere a 3News-nak elmondta:

Intézkedésünkkel hangot akarunk adni a gyerekeknek is, és csökkenteni szeretnénk az alkohol miatti közúti balesetek számát.

És bár a legtöbb vendég elfogadja náluk ezt a szabályt, Melissa elismerte, hogy akadnak azért olyanok is, akik kötekedni kezdenek a kikötés miatt a pincérekkel. Sőt, elmondta azt is:

néhányan kifejezetten idegesen reagálnak arra, amikor nem kapnak még egy pohár sört.

Forrás: 3News/ladbible.com/nuus.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com