Akár félmillió fiatal is elmenekülhet Magyarországról a Fidesz nagyszerű választási győzelme után

kivandorlas03

Egyre több fiatal ír bejegyzést az interneten az ország elhagyásáról. A legtöbben a választási eredménnyel indokolnak. Egy tavalyi kutatás szerint akár félmillióan is lehetnek azok, akik külföldre költöznének – írja a hirtv.hu

Több mint huszonhétezren osztották meg eddig Mészáros Luca bejegyzését a Facebookon. A jelenleg óvónőnek tanuló huszonkét éves lány a Fidesz–KDNP újabb győzelmét követően jelentette meg a posztot, és közli benne, hogy el fogja hagyni Magyarországot, mivel nem itt látja jövőjét.

Példáját sokan követték, az egyik felhasználó szerint amíg nem lesznek rendes munkahelyek Magyarországon, addig tízből kilenc fiatal ki fog vándorolni.

Egy másik lány, aki már korábban kiköltözött Abu-Dzabiba, arról írt, hogy a Fidesz győzelme után nem tér vissza, mert nem akarja, hogy gyerekei ilyen országban szülessenek meg.

Egy másik fiatalember a félelmet emelte ki távozásának okaként, mert attól tart, hogy ha valaki ellenvéleményt fogalmaz meg a kormánnyal szemben, azt ellehetetlenítik. „Tartok attól, hogy akik nem értenek egyet a Fidesszel, előbb-utóbb üldöztetve lesznek, lásd Stop Soros”.

A Publicus Intézet novemberben végzett kutatást a magyarok kivándorlási szándékáról.

„Az összes megkérdezett harmada, a fiataloknak pedig ötvenkét százaléka mondta, hogy a politika nagyon fontos döntési pont ebben a kérdésben. Ők azt fejezték ki, hogy ha politikai változás történik, akkor átgondolják ezt a kérdést. Egy nemzetnek rettentő fontos, hogy a legképzettebb fiataljai, akik leginkább tudnak tenni, hol képzelik el a jövőjüket” – nyilatkozta Pulai András, az intézet kutatója.

A teljes népességre vetítve ez azt jelenti, hogy a távozni szándékozók negyven százaléka fiatal, vagyis számuk meghaladhatja a félmilliót.

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com