Aggódhat az Aldi és a Lidl

aldi

A Tesco nagy dobásra készül, saját diszkontláncot indíthat annak érdekében, hogy megpróbálja visszaszorítani a két nagy rivális, az Aldi és a Lidl térnyerését – állítja a Sunday Times forrásokra hivatkozva. 

lap a beszámolók alapján úgy véli, hogy a Tesco egy teljesen új és különálló márkát építene fel, amely olyan termékeket értékesítene, amelyek olcsóbb árazása versenyképes lenne a nagy riválisokéval – írja a cikket szemléző Portfolio. A vállalat menedzsmentje természetesen nem kívánta kommentálni ezeket az értesüléseket.

Erre a lépésre egyébként azért lenne szüksége Nagy-Britannia legnagyobb kiskereskedelmi láncának, mert bár az elmúlt 12 hétben 2,6 százalékkal tudta növelni eladásait, ez messze elmarad attól a növekedési ütemtől, amit az Aldi és a Lidl produkál, így folyamatosan piacot veszítenek a britek a németekkel szemben.

A Tesco egyébként jelenleg 28 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Nagy-Britanniában, míg az Aldi értékesítései a teljes piac 6,9 százalékát, a Lidl eladásai pedig 5 százalékát adják.

Forrás: Portfolio

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com