Adolf Hitler születésnapját ünneplik…

Vona és a betyárok

Az “antiszemitáktól elhatárolódó” párt és a betyárok

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnevezésű újnáci pártot támogató Betyársereg az egyik olyan paramilitáris szélsőjobboldali szervezet, melynek tagjai köztörvényes bűntettekért elítélt személyek.
Vezetőjük, Tyirityán Zsolt még 1994-ben is tagja volt a Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportoknak, onnan éppen a köztörvényes tevékenysége miatt csapták ki. (Képünkön: Zazrivecz-Vona Gábor parlamenti pártvezér és a betyárok, akik április 18-án ünneplik meg Adolf Hitler születésnapját.)

„A Vértesalja Gyermekei idén a Harmadik Birodalom vezérére egy emléktúrával emlékezik. A liberálisokat és egyéb gyökértelen népeket most biztos elönti a félelem, de emlékezni kötelességünk és az igazságot nem tudják elvenni tőlünk!”- írják a honlapon, mely szerint Csókakőről indul a túra és 22 km hosszú lesz.

A Vértesalja Gyermekei mozgalom több szállal is kötődik a Betyársereghez, valamint a Hatvannégy Vármegye Mozgalomhoz (HVIM), melyek a Jobbikhoz kötődő szervezetek. Legalábbis Sneider Tamás, a párt alelnöke szerint. Ahogy beszámoltunk róla, Sneider – aki az Országgyűlés alelnöke is – egy nemrég kiszivárgott hangfelvételen beszélt arról, hogy munkamegosztás van a Jobbik és a Betyársereg, valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom között, hiszen ez utóbbi szervezetek kimondhatják azokat a dolgokat, amelyeket a Jobbik taktikai okokból nem.

Nyilatkozata kapcsán az ATV Egyenes Beszédben is szerepelt a Jobbik alelnöke, ahol hangsúlyozta, hogy a Betyársereg kijelentéseiért a Jobbik nem vállalhat felelősséget. A pártnak annyi köze van a Betyársereghez, hogy bizonyos rendezvényeken találkoznak. Nem kell olyan szervezettől elhatárolódni, amivel nincs semmi dolgunk, tette hozzá a Jobbik alelnöke. Utóbbi kijelentéséért a Betyársereg honlapján ünnepelte Sneidert.

A Hitler-emléktúra különösen annak fényében meglepő, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök nemrég a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy a Jobbik osztozik minden áldozat, így a zsidóság gyászában is. A Hetek megkereste a párt alelnökét, Novák Előd pedig közölte, hogy Vona nem egyéni véleményét mondta el, nyilatkozata a párt elnökségének egyeztetett álláspontját tükrözi. Ennek némileg ellentmond, hogy Novák Előd is felszólalt azon a megemlékezésen, melyet a Vértesalja Gyermekei a HVIM-mel közösen szervezett idén februárban a 70 évvel ezelőtti budavári kitörés kapcsán.
Bár az alábbi fotó – amelyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője átkarolják egymást – még 2013 májusában készült, úgy tűnik, hogy a kapcsolat nem szakadt meg, hiszen a héten rendezték meg a II. Bajtársi Találkozót, melyet a HVIM szervezett, de részt vett rajta a Betyársereg vezetője és a Jobbik is, a parlamenti pártot a budapesti elnök képviselte.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com