A világon először itt jelentheti valaki, ha a meztelen képével élnek vissza a neten

57CB95FD-3BEB-465F-8B25-ADF787E68D8B

Az ausztrálok kifejlesztettek egy olyan oldalt, ahol bárki jelezheti az online zaklatásnak ezt a durva formáját.

Egy jelentős lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy az online zaklatás egyik fajtáját hatékonyan fékezhessük meg. A hvg.hu azt írja, Ausztráliában létrehozták a weboldalt, ahol minden fontos információ elérhető a képalapú visszaélésekről – vagyis, amikor például valakinek a belegyezése nélkül egy meztelen fotóját szerzik meg és teszik közzé -, és ami a legfontosabb: bármelyik ausztrál állampolgár jelentheti is az ilyen eseteket.

A rendőrség, vagy akár a szülők elé félnek kiállni a fiatalok ilyen ügyekben, itt viszont lehetőségük adódik arra, hogy személyes beszámoló helyett online jelentsék az esetet, amit aztán ki is vizsgálnak.

Hirdetés
Az ausztrálok felmérése szerint a 18 és 24 év közötti nők vannak ilyen szempontból a legnagyobb veszélyben. Sokfelé törik a fejüket ennek a megállításán, például a Facebook is beleölt már 340 millió forintnak megfelelő összeget.

Itthon minden harmadik gyereket érinthet az online zaklatás, és számtalan olyan eset van, amikor elhagyott vagy megcsalt szerelmesek bosszúból teszik ki a nyilvánosságnak a párjukról készült meztelen fotókat, videókat. Így az új ausztrál kezdeményezés jó példaként szolgálhat az összes országnak – Magyarországnak is.

Címkép: Pixabay


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com