A világon egyedülálló fürdő épül Diósdon a föld alatt

diósd termálfürdő

A 104 fokos termálvizet hasznosító fejlesztés 26 ezer négyzetméter felszín feletti és 15 ezer négyzetméter felszín alatti bányaterületen valósulhat meg. Mintegy 11.000 négyzetméter barlangrendszert összekapcsolva, a föld felszíne alatt.

A projektről beszámoló termalfurdo.hu szerint a Pest megyei településen 2015 szeptemberében civil kezdeményezésére merült fel egy felszín alatti fürdő építése. A lehetőséget az adja, hogy a város alatt 1200 méteren 104 °C talphőmérsékletű termálvíz található.

Az önkormányzat közbeszerzést írt ki egy barlangfürdő megvalósíthatósági tanulmányára, amit aztán el is fogadott 2016-ban. A Spa Hungary Holding Zrt. által készített tanulmány szerint „a világon egyedülálló módon, a természet adta mészkőből, a föld felszíne alatt készülhet egy fürdő. A létesítmény méretei és grandiózus funkciói miatt a Megalit Fürdő nevet viseli majd.” – írja a magyarépítők.hu.

A fejlesztés 26 284 négyzetméter felszín feletti és 15 596 négyzetméter felszín alatti bányaterületen valósulna meg. Az országos szinten egyedülálló turisztikai látványosság a városban lévő megfigyelő termálkutat és a jelenleg gombapinceként hasznosításra kiadott 11.000 négyzetméteres barlangrendszert összekapcsolva születik meg.

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com