A Viking Sigyn szállodahajó kapitánya az ütközés után a telefonjáról adatokat törölt

viking hajo, atv.hu

A fővárosi főügyész – a legfőbb ügyész egyetértésével és engedélyével – a Duna budapesti szakaszán történt vízibaleset ügyében öt ügyészből, illetve alügyészből álló ügyészi ügyfeldolgozó csoportot hozott létre – áll az ügyészség 168 Órához eljuttatott közleményében.

A csoport jelenlegi feladata, figyelemmel arra, hogy az ügy vizsgálati szakaszban van, a nyomozó hatóságtól folyamatosan érkező adatok elemzése és értékelése. Ezen túl Ibolya Tibor, fővárosi főügyész külön kapcsolattartó ügyészt jelölt ki a Dél-koreai Nagykövetség munkatársaival való kapcsolat biztosítására.

Mint ismeretes a nyomozási bíró 2019. június 1-jén egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság emellett megállapította, hogy a hajóskapitány 15 millió forint óvadék letétele esetén, Budapest területén bűnügyi felügyeletbe kerül, nyomkövető eszköz alkalmazása mellett. Az óvadék megengedése ellen az ügyészség fellebbezéssel élt.

A Fővárosi Főügyészség az EUROJUST magyar nemzeti tagján keresztül beszerezte azt a hivatalos információt is, hogy a Hollandiában idén április 1-jén balesetet okozó hajó kapitánya és a jelen ügyben gyanúsított kapitány ugyanaz a személy, őt Hollandiában is gyanúsítottként vonták felelősségre.

A nyomozás adatai szerint a szállodahajó kapitánya jelen ügyben

az ütközés után a telefonjáról adatokat törölt.

Fenti tényekről az ügyben eljáró Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség fellebbezése indokolásának kiegészítésében a bíróságot – még a mai napon – tájékoztatja és a letartóztatás indokaként a Be. 276. § (2) bekezdés b) pontjára (a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása) is hivatkozik.

Áprilisban pedig Hollandiában okozhatott hajóbalesetet a Viking Sigyn kapitánya.

168óra

Fotó: atv.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com