A Suzuki cáfolja, hogy nem tarják be a munkavédelmi előírásokat

suzuki gyar, MTI,Kurucz Arpad

Mint arról mi is beszámoltunk a merce.hu cikke alapján, az érdekvédők szerint a cég az óriási hőség ellenére figyelmen kívül hagyta a munkahelyek hőmérsékletére vonatkozó rendeletet, és voltak olyan munkahelyek a gyárban, ahol a 33 fokot is meghaladta a hőmérséklet. A Suzuki cáfolta a  szakszervezet arra vonatkozó állításait, hogy nem tarják be a munkavédelmi előírásokat, szerintük egyebek mellett a gyár vezetése a hőségszünetet rendelet el június 14-én és 15-én.

Íme a Magyar Suzuki Zrt szerkesztõségünk részére elküldött levele: 

Határozottan cáfoljuk a médiában megjelent valótlan állításokat azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Suzuki Zrt. figyelmen kívül hagyná a munkavédelmi szabályokat és a hőségriadóra vonatkozó munkáltatói kötelezettségeket. 
Az esztergomi Suzuki-gyár évek óta meghatározott intézkedési rend és szigorú szabályrendszer szerint tesz eleget annak, hogy hőségriadó esetén is biztosítsa az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés körülményeit. A jövőben is kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy megteremtsük munkavállalóink számára a lehető legoptimálisabb munkakörülményeket. 
A Magyar Suzuki Zrt. a hőségszünetet a jogszabályokkal összhangban rendelte el.
Az irányadó 3/2002 (II.8) SzCsM-EüM rendelet pontosan szabályozza, hogy az effektív hőmérsékletet (EH) hogyan kell megállapítani.

  • Ennek megfelelően Vállalatunk a gyár minden üzemében több mérési ponton, különböző időszakokban mért hőmérséklet légsebességgel korrigált számítása adja meg az effektív hőmérsékletet, amelyet speciális mérőműszerekkel mérünk.


Ennek eredményeképpen rendelte el a gyár vezetése a hőségszünetet június 14-én és 15-én.
 

 

  • Az üzemek területén egész évben korlátlanul elérhető hűtött víz és szódavíz.

 

  • Vállalatunk a hőségre való tekintettel a hazaszállításkor is biztosított ezen időszakban vizet dolgozóinak. A dolgozói megelégedettségét szem előtt tartva a hőséggel terhelt időszakban ezt indokoltnak tartottuk.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy ez nem az első alkalom, hogy valótlanságokat tényként közöl a sajtó néhány képviselője is a Vállalatunk megkérdezése nélkül, és ezzel jelentős károkat okoz a Magyar Suzuki Zrt-nek. 
Vállalatunk továbbra is partneri együttműködésre törekszik az önök orgánumával, ugyanakkor visszautasítjuk a megjelent valótlanságokat és kérjük, az általunk megadott tényeket közöljék. 
  
Ezúton jelezzük, hogy a jövőben a valótlan állítások ellenőrzés nélküli közlése esetén a szükséges jogi lépések lehetőségét is megvizsgáljuk Társaságunk, valamint az objektív tájékoztatás érdekében. Meggyőződésünk, hogy a megfelelő egyeztetésekkel mindez egyébként elkerülhető. 
  
Ahogy eddig is, a jövőben is készséggel állunk rendelkezésükre, ennek megfelelően kérjük, a jövőben minden, a vállalatunkat érintő téma esetén forduljanak hozzánk bizalommal. 
  
  
Üdvözlettel: 
Ruska Viktória 
kommunikációs vezető 
Magyar Suzuki Zrt.

Hírhatár

MTIKurucz-Arpad


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com