A rendőrség elismerte, valóban nem nyomoznak még az MTVA székházában történtek miatt

hadhazy mtva szekhaz

A rendőrség hatáskör hiányában valóban nem nyomoz az MTVA székházánál történtek miatt.

A rendőrség közleményben reagált Hadházy Ákos szombati kijelentésére, amely szerint  a rendőrség még mindig nem kezdett nyomozni a feljelentésük nyomán. Mint ismeretes, a független képviselő Szél Bernadettel hivatalos személy elleni erőszak miatt tett feljelentést, miután a fegyveres biztonsági őrök kidobták őket az MTVA székházból december 16-án. 

A rendőrség a police.hu oldalon reagált a sajtóban megjelent cikkekre:

„A rendőrség még meg sem kezdte a nyomozást a közmédiában történtek kivizsgálására”, illetve „A rendőrség még nem kezdte meg a nyomozást a közmédia épületében meghurcolt képviselők ügyében” továbbá „A rendőrség még nem nyomoz az MTVA-nál történtek ügyében” címmel jelentek meg írások egyes internetes hírportálokon. A cikkekben a rendőrséget bírálják amiatt, hogy a nyomozásokat még nem kezdte meg. 

A rendőrség leszögezi, hogy ezek a cikkek pontatlanok, és a hiteles tájékoztatás érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság az alábbiakat közli:

Az MTVA székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő 2018. december 17-én Budapesten a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ Központi Panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség gyakorlata következetes, így minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Amennyiben hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz.

Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. tv. 30. § e) pontja alapján, a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte.

Forrás: Hírhatár

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com