A plagizálásba belebukott bírónőt nevezett ki a Fővárosi Törvényszék elnökének Handó Tünde

handó tünde

Polgárné dr. Vida Juditot nevezte ki egy évre a Fővárosi Törvényszék elnökének Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke – tudta meg a hvg.hu.  

Polgárné öt éve kényszerűségből mondott le az FT elnökhelyettesi posztjáról, miután kiderült, hogy a bíróság Kisbíró című házi magazinjában sajátjaként jegyezte mások írásait. A kiadványban, aminek amúgy ő volt a felelős szerkesztője, Paulo Coelho műveiből emelt át részleteket forrásmegjelölés nélkül a saját neve alatt. brazil és Jean Kittson ausztrál írónak a Readers Digest magazinban megjelent írását pedig gyakorlatilag egy az egyben átvette, csak a címét változtatta meg.

Korábban közokirat-hamisítás miatt büntetőeljárás is indult ellen, mert még a II–III. kerületi bíróság tanácselnökeként, egy önmagában nem túl jelentős polgári ügyben eljárva, két olyan alkalommal is azt írta, hogy két ülnökkel tárgyalt, amikor nem voltak társai a törvénykezésben. Az eljárás végül felmentéssel zárult.

Úgy tűnik azonban, mindez nem zavarta Handó Tündét, aki az újabb eredménytelen pályázat után megbízta Polgárné Vida Juditot az elnöki feladatokkal. A portál szerint a kinevezés sokkolóan hatott a fővárosi bírák körében.

A Fővárosi Törvényszék elnökét, Fazekas Sándort korábban Handó Tünde fúrta meg, eredménytelennek nyilvánítva a vezetői pályázatot, amelyre egyébként a törvényszéket addig vezető Fazekas volt az egyetlen jelentkező. Handó ténykedéséről egyébként már az Országos Bírói Tanács is kimondta, hogy sorozatosan törvénysértő, elsősorban éppen a személyi döntései miatt.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com