A mostani karácsonyi forradalom után valamikor jön majd az igazi is

tunti parlament

Lehet felháborodni azon, hogy a MTVA épületét védő biztonsági cég alkalmazottai milyen brutálisan bántak a normális országokban amúgy védettséget élvező országgyűlési képviselőkkel. És lehet legyinteni arra is, hogy a köztévét védő cég emberei hivatalos megfogalmazásban Pintér Sándor belügyminiszter volt cégének az alkalmazottai.

Lehet mondani azt is, hogy a biztonsági őrök már csak ilyenek: marconák, akik előbb ütnek, azután (sem) kérdeznek. Láttuk ezt a Városligetben, amikor a ligetvédőkkel szemben léptek fel brutálisan, és látjuk minden rendű és rangú szórakozóhelyeken.

És lehet fátylat borítani arra is, hogy a köztévénél szolgálatot teljesítő cég emberei megszegték a törvényt. Másokkal is előfordul az ilyen – ha a miniszterelnök környezetében is előfordul hasonló, miért épp a nép igen egyszerű gyermekei, a biztonsági őrök lennének törvénytisztelők.

Amúgy egyszerű hétköznapi emberekkel sem tisztességes erőszakot alkalmazni, országgyűlési képviselőkkel – akiket magyar emberek egy csoportja küldött a parlamentbe – szemben pedig mindemellett még törvénytelen is. A biztonsági emberek felsőbb utasításra véghez vitt brutalitásával a köztévé jelenlegi urai – vagyis Orbán Viktor és a Fidesz – valójában a nyilvánosságnak üzentek: nem vagyunk rátok kíváncsiak, gondoljatok rólunk, amit akartok, bennünket nem érdekel.

Továbbra is az van, ami eddig volt, vagyis, az a hír, amit mi annak tartunk. Hiába tüntettek országszerte, ha nekünk úgy tetszik, a karácsonyi vásárról tudósítunk. Arról, hogy milyen szépen mutat a díszkivilágítás, meg még a migránsokat is megmutatjuk nektek, akiknek persze eszük ágában sincs idejönni, de mi ezt eltitkoljuk előletek, mert azt akarjuk, hogy féljetek, és hozzánk bújjatok védelemért.

Ezt üzeni a köztévé a magyaroknak, amikor felbérelt marconái a nyilvánosságot dobják ki a televízióból. Még arra sem voltak hajlandók, hogy a köztévé vezetője, vagy legalább valamelyik munkatársa fogadja a képviselőket. Kizárólag a biztonsági őrökkel beszélgethettek, akiknek különös a beszédmodoruk, és többnyire csak az erőszak nyelvén értenek.

Az, hogy a hírhamisítóként – bírósági papírja van róla – elhíresült Papp Dániel vezérigazgató lehet az MTVA-ban, nem csupán botrány, de ennél jóval súlyosabb: üzenet a nyilvánosságnak, hogy az adófizetők pénzén fenntartott közmédiától mire számíthatnak. Ha úgy tetszik, semmi jóra. Biztonsági őrökként alkalmazott martalócokra a bejáratnál, hazudozásra a képernyőn.

A mostani karácsonyi forradalom után valamikor jön majd az igazi is. Akkor, amikor az emberek nem csak a rabszolgatörvény miatt háborodnak fel, hanem azon is, hogy hírhamisítóék a mi pénzünkön hazudnak nekünk.

Szerző: Föld S. Péter

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com