A miniszterelnöki dolgozószoba kialakítása 3,9 milliárdra rúg

orbán levél

A miniszterelnöki dolgozószoba kialakítása “csupán csak” 3,9 milliárdra rúg – számolt be közleményében a Demokratikus Koalíció. Amint az a Fidesz-vezényelte kormányzati projekteknél immár megszokottnak tekinthető, hónapról hónapra emelkedik a miniszterelnök Várba költöztetésének költsége.

A miniszterelnöki dolgozószoba kialakítása 3,9 milliárdra rúg.

A miniszterelnöki dolgozószoba kialakítása 3,9 milliárdra rúg. Kép forrása:444.hu

A miniszterelnök költségei növekednek“Legutóbb az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel kötött szerződést módosították, 233 milliós összegről 350 millióra.

Mindez persze csupán elhanyagolható töredéke a teljes költségnek, ám föltűnő, hogy tavaly óta az is hasonló arányban emelkedett: Lázár János tavaly még 13 milliárdra becsülte, a kormány azonban már 2015-17-ben elköltött rá 21 milliárdot. Egyedül a miniszterelnöki dolgozószoba kialakítása 3,9 milliárdra rúg.”

Orbán Viktor dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök Debrecenben található dolgozószobai bútorainak másolataival rendezik be, így „semmilyen különleges beruházásra nincsen szükség” – ezt állította Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

A Demokratikus Koalíció

“A Demokratikus Koalíció immár pusztába kiáltott szónak tekinti a kormányzati rongyrázás és urizálás elleni tiltakozást. Megismétli viszont, hogy a jövőre hivatalba lépő demokratikus kormány vissza fogja adni a Várat a kultúrának és a tudománynak, az Orbán számára kialakított dolgozószobát pedig a felelőtlen kormányzati pénzszórás mementójaként nyilvánosan látogathatóvá teszi.” – Számolt be Gréczy Zsolt.

A furcsaság az, hogy Orbán Viktor ebben az interjújában mondta el, hogy nem tűri a lopást, és “ha az ember azt bizonygatja, hogy nem korrupt, akkor már önmagában ettől hihetőbbnek tűnik, hogy mégis az. A mentegetőzés éppen ellenkező hatást vált ki. Határozottan világossá kell tenni, hogy mi nem tűrjük a visszaéléseket. Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy tartsák be a törvényeket, és akkor nem lesz baj.”

Forrás: OS/HVG


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com