A MICROSOFT el is ismerte, hogy a magyarországi politikai életben szereztek 4 milliárdnyi üzleti előnyt korrumpálással

orbán parlament2

44-ben hiába vártuk az amerikaikat, hogy véget vessenek a magyarországi harcoknak. ’56-ban csak azt kaptuk tőlük: “Hajrá! Csak így tovább.”

Most egy picit megeröltethetnék magukat a demokratikus értékek védelmében. Egyértelmű eredménnyel lezárták a nyomozást a MICROSOFT korrupciós ügyében. A MICROSOFT el is ismerte, hogy a magyarországi politikai életben szereztek 4 milliárdnyi üzleti előnyt korrumpálással, annyit tehát megtehetnének, hogy közzé teszik, kik és mennyit kaptak?

Ha másért nem, akkor azért mert a szövetségeseink. Vagy valamiféle előnyt remélnek attól, hogy zsarolási pozicióba kerülnek a magyar politikusokkal szemben? Ez többet ér, mint a demokratikus értékek védelme?

Nem túl tisztességes játék lebegtetni, hogy valamilyen módon szerepel a vizsgálati anyagban a magyar miniszterelnök, és azután csend és hallgatás…

Én Orbán helyében ragaszkodnék ahhoz, hogy a teljes vizsgálati anyagot, amelyben magyar szereplők előfordulnak hozzák nyilvánosságra. Egyfelől azért, mert a magyar főügyész nem talált bűncselekményre utaló nyomokat, s ezzel a munkáját segíthetnék, másfelől sokkal többen kerülhetnek gyanuba, mint ahányan valóban korruptak.

Szóval az egyetlen igazi tisztességes lépés Orbántól, ha kikéri az USA-tól a teljes anyagot, s azt nyilvánosságra hozza. Ha nem teszi, az is árulkodó jel: számára lenne kellemetlen, ha nyilvánosságra kerülne az igazság.

Szerzõ: Juszt László


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com