A Mák állítja: mindenkinek elutalta a járandóságot

nyugdijas

Hozzánk beérkezett olvasói levekből és más lapokhoz beérkezett jelzésekből az derült ki, hogy hat óra előtt nem sokkal még voltak, akik nem kapták meg a nyugdíjukat. A Mák állítja: mindenkinek elutalta a járandóságot, de értelmezésünk szerint ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy ma meg is érkezik.

A napközbeni átutalási rendszer – amelyben a MÁK ma elküldte a nyugdíjakat – 17 órakor zár be normális esetben, ezért nem sokkal hat óra előtt megkérdeztük a Magyar Államkincstárat, előfordulhat-e, hogy nem mindenki kapta meg ma a nyugdíját. A MÁK az alábbi választ küldte 19:05-kor:

A GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti - mai napon történő - kifizetéséről. A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás. Az érintettek számára az utalások a jogszabály szerinti határidőre a mai napon megtörténnek.

Vagyis a tájékoztatás szerint a pénz már ott parkol a számlákon, vagy ha a GIRO Zrt a MÁK kérésére még nyitva tartja a rendszert, akkor lehet, hogy az átutalások egy része később teljesül. (első értelmezésünk az volt, hogy már mindenképpen a számlákon kell lennie a pénznek, hiszen a rendszer már zárva van elvileg, és a bankok is bezárják a számlavezető rendszerüket nap végén).

Mi mindenesetre a MÁK-ot felügyelő Pénzügyminsztériumot is megkérdeztük, lesz-e személyi vagy más következménye az esetnek.

portfolio.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com