A legveszélyesebb helyeken harcolnak és mentik mások életét, a világ 8 legkülönlegesebb elit alakulata

elit alakulat

Ők azok, akik oda mennek, ahonnan más menekül. A legveszélyesebb helyeken harcolnak és mentik mások életét.

Az elit alakulatok minden országban a legképzettebb fegyveres erők. Oda mennek, ahol nagyon nagy veszély és baj van, alapos stratégiával dolgoznak, harcolnak és mentenek életeket.

Csak azok kaphatnak ilyen munkát, akik kiállták a legkeményebb próbákat. Hozzájuk fordulnak, ha az állam máshogy nem tudja megoldani a problémákat.

Pontos adatok híján rangsorolásra nem vállalkozhatunk, de alapvető jellemzők alapján az alábbi listában találhatók a világ legkiemelkedőbb elit alakulatai.

Néhány kép alkalmas lehet a nyugalom megzavarására!

1_youtube

1. Pakisztán

A pakisztáni alakulatot fekete gólyáknak is hívják a különleges viseletük miatt. A kiképzés során 12 óra alatt kell lefutniuk közel 60 kilométert, és 50 perc alatt nyolcat, mindezt teljes felszereléssel.

Egyik legnagyobb sikertörténetük 2009-ben volt, amikor 40 túszt szabadítottak ki egy irodaházból, miután tálib fegyveresek megtámadták a katonaság főhadiszállását.

2. Spanyolország

A spanyol tengerészeti különleges erők – eredeti nevén Unidad de Operaciones Especiales – Európa egyik legnagyobb tiszteletben álló elit alakulata.

Először 1952-ben toborozták őket önkéntesekből. Ma a jelentkezők 70-80 százaléka nem felel meg a követelményeknek a toborzás során.

2_wiki_commons

3. Oroszország

A KGB által 1974-ben létrehozott Alfa Csoport a mai napig fontos szereplője Oroszországban a terrorizmus elleni harcnak. A KGB megszűnése óta az FSB részeként működnek tovább.

3_wiki_commons

2002-ben éles kritika érte őket, miután Moszkvában 120 túsz miattuk halt meg attól a gáztól, amit a túszejtőknek szántak.

4. Franciaország

A francia csendőrséghez tartozik az a 200 főből álló rohamosztag, akiket túszhelyzetek megoldására képeztek ki. 1973-as megalakulásuk óta több mint 600 embert szabadítottak ki. Törvény tiltja, hogy a tagjai arcáról képet közöljön bárki.

4_2_wiki_commons

1979-ben, a mekkai nagymecset ostrománál ők is segítettek a szaudi erőknek visszafoglalni az épületet – mivel csak muszlimok léphetnek be a városba, három francia kommandós felvette a vallást.

Őket vetették be a Charlie Hebdo szerkesztőségében végzett mészárlás és az utána következő üldözés és túszdráma során is.

5. Izrael

5_youtube

A Sayaret Matkal egység elsősorban hírszerzéssel foglalkozik, gyakran az ellenfélhez beépülve. A Gibbush nevű kiképzőtáborban kőkemény kiképzésen vesznek részt, amely során folyamatosan orvosok és pszichológusok monitorozzák őket.

2003-ban egy izraeli taxisofőrt egy tízméteres gödörből szabadítottak ki egy elhagyott gyárépületben, miután a férfit elrabolták egy négy palesztint szállító fuvarját követően.

6. Nagy-Britannia, a légierő gyalogosai

„Aki mer, az nyer” – hangzik a Brit Különleges Légi Szolgálat (Special Air Service – SAS) gyalogosainak szlogenje. Stanley McChrystal amerikai táborok szerint az iraki háborút követő harcokat nem tudták volna levezényelni nélkülük.

6_youtube

7. Nagy-Britannia, tengerészegyalogosok

A brit különleges erők tengerészgyalogosait a közép-amerikai Belize esőerdőiben képzik ki, ahol a folyamatos fizikai megpróbáltatások mellett állandó kikérdezéseken kell részt venniük.

7_youtube

8. USA

Hivatalosan a tengerészethez tartozik az amerikai SEAL alakulat, de bárhol bevethetik őket. A nevük a fóka mellett azt takarja, hogy hozzájuk tartozik a tenger (sea), a levegő (air) és a szárazföld (land) is. Számos ország alakulata vesz részt náluk különleges kiképzésen.

8_youtube

Forrás: Business Insider


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com