A külföldön élő magyarok többsége már magasabb fizetésért sem térne haza

karácsony manchester

A külföldön élő mintegy 600 ezer magyar többségének még mindig Magyarország az első, de napról napra nagyobb a veszélye, hogy sosem térnek vissza hazánkba – erről beszél Karácsony Gergely frissen feltöltött videóján.

A baloldali miniszterelnök-jelölt a minap Manchesterig ment, hogy olyan magyarokkal találkozzon, akik itthon nem találtak a képzettségüknek megfelelő munkát, nem tudták kifizetni a devizahitelüket, vagy éppen tönkrement a vállalkozásuk. Találkozott egy főorvossal is, aki elmondta, hogy ha több pénzt kapna, már akkor sem biztos, hogy visszatérne Magyarországra.

Karácsonyt Ujhelyi István EP-, és Tóth Bertalan MSZP-s képviselő is elkísérte az egyik legnagyobb angliai „magyar” városba. Tóth a videón arról beszél, hogy az ottani magyarok beszámolói szerint semmilyen segítséget nem kaptak a hazai hatóságoktól az elmúlt években, legyen szó munkavállalásról, lakhatásról, vagy bármilyen adminisztrációs problémáról.

A videóból ugyanakkor az is kiderül, hogy a kormánnyal ellentétben Manchesterben is vannak, akik azért dolgoznak, hogy az ott élő magyarok ne veszítsék el a kötődésüket az anyaországgal.

A közelgő magyar parlamenti választás kapcsán az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje ígéretet kapott a város vezetésétől, hogy mindent el fognak követni, hogy április 8-án minél több manchesteri magyar választó helyben élhessen a szavazati jogával. Ehhez március végéig kell regisztrálniuk a városházán.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com