A Kósát inkognitóban védő államtitkár családjának is bőven jutott állami pénz

horváth istván

Jó sok saját lábon áll Horváth István családja: a fideszes képviselő, aki Kósa Lajos államtitkára és a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének elnöke is, felesége révén révén egy szarvasmarhatartó telephez is van köze.

Ráadásul ez a cég, a 2011-ben alapította a Bikácsi Agrár Kft. október közepén újabb állami támogatást kapott: ezúttal 132 millió forinthoz jutott a döntően uniós finanszírozású Vidékfejlesztési Programból – írja a Népszava. Ezzel összesen már 390 millió forint állami támogatás jutott a viszonylag fiatal cégnek.

Horváth István persze minden támogatást megérdemel, hiszen jó káder. Ö volt például Szekszárd polgármestere, amikor az akkor még fideszes Hadházy Ákos kirobbantotta a trafikbotrányt. Kiderült, hogy a helyi Fideszben egyenként végignézték a pályázókat és ott döntötték el, ki kaphat koncessziót. Ebből ugyanúgy nem lett baja, mint abból, amikor arról krült nyilvűnosságra egy hangfelvétel, hogy jelentősen túlárazzák egy helyi óvoda 85 százalékos uniós támogatással történő bővítését. 

Mostanában ezzel került be újra a hírekbe, hogy harcias közleményben védte meg a Kósa Lajos 82 éves édesanyjának feles tulajdonában lévő, 123 millió állami forinttal megtámogatott sertéstelep roppant zavaros ügyei miatt a „miniszter urat” és a „gazdákat”. A nagy harciasságban csak azt felejtette el közölni, hogy közvetlen főnöke érdekében kardosokodik.

A felháborodás nemcsak a főnöke iránti lojalitás miatt érthető: saját felesége is hasonló üzletben utazik. Sőt, édesanyja nemrégiben szintén egy agrárcéggel gyarapodott, igaz „csak” családon belül terült a cégvagyon, mivel a Bikácsi Szolgáltató Kft.-t Horváth Istvánné saját menyétől vette meg.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com