A kormánypárti politológus leleplezte a Macron-Soros tengelyt, csak egy szava sem volt igaz

macron1

Na jó, talán az írásjelek és kötőszavak valóságtartalmában még bízhatunk… Bár utóbbiak esetében mérget már nem vennék a dologra.

Történt, hogy az MTI  megszólaltatta Kiszelly Zoltán kormánypárti politológust a francia elnök, Emmanuel Macron és a Benelux-államok kormányfőinek csütörtöki találkozója kapcsán. A nyilatkozat aztán példás fegyelemmel végigpörgött a kormánypárti médián, a „közszolgálati” hírügynökségtől átvette a Fidesz-média apraja-nagyja az Origótól a Magyar Időkön át a PestiSrácokig.

 Szóval akkor hallgassuk meg a politológus urat az MTI tolmácsolásában:

„A politológus elmondta, a luxembourgi tanácskozáson arra tettek javaslatot, hogy a német-török megállapodás mintájára készüljön egy európai-afrikai megállapodás is. Ez azt jelentené, hogy az elutasított afrikai menedékkérőket hazatoloncolnák, már ha visszafogadják őket, ugyanakkor helyettük mások érkezhetnének, legálisan, repülővel. Őket azonban már kvóta alapján szét kellene osztani az európai országok között – hívta fel a figyelmet.

Közölte, erről az elképzelésről Soros György májusban írt új Marshall-terv Afrikának címmel.”

Kiszelly erősen kezd, egyből egy nagybetűs Igazsággal, hiszen a luxembourgi tanácskozásra valóban sor került, tény és való, még fotók is vannak róla, ahogy Emmanuel Macron francia államfő, Mark Rutte holland, Charles Michel belga és Xavier Bettel luxemburgi kormányfő áll egymás mellett és sajtótájékoztatót tart a megbeszélés után. Szóval eddig stimmel.

A mondat többi része hasonlóan szoros kapcsolatot ápol a valósággal, hiszen a négy politikus valóban a török-európai megállapodáshoz hasonló egyezséget javasol a migrációs útvonalakon elhelyezkedő afrikai országokkal.

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com