A kormány már hazudni sem akar, egyszerűen hülyének néz minket

rogan bevandorlas

Bár most a bevándorlás-biznisz egy olcsóbb formája, a vendégmunkások betelepítése zajlik kormányzati felügyelet mellett, azért ne feledjük, korábban Rogán Antal találmányával, a letelepedésikötvény-programon keresztül hoztak be gazdag bevándorlókat hazánkba – mindenféle érdemi nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül.

A letelepedési kötvények forgalmazása ugyanakkor csak a fideszes vezetésű Gazdasági bizottság által kijelölt offshore cégek számára jelentett profitot, a magyar adófizetőknek ez csak ráfizetés. Ugyanis a futamidő lejárta után vissza kell fizetni a hozammal növelt összeget a befektetőknek.

Erre volt kíváncsi Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, amikor azt kérdezte írásban Varga Mihály pénzügyminisztertől, hogy

  • mekkora hozammal növelt összeget fizettek vissza ezidáig a letelepedési kötvények után?
  • Ebből az összegből mekkora értékű a hozam összege?
  • 2019-ben és a további esztendőkben mekkora összeget kell visszafizetni éves szinten?
  • A kibocsátott letelepedési kötvények után befolyt összeg mekkora hányadát jelentette az államadósság 2012. évi mértékének?

Értelmes kérdések, amelyekre egy működő demokráciában konkrét válaszokat tudna adni az aktuális kormányzat.

De ez Magyarország, és az Orbán-kormány. A Fidesz teljesen kiüresítette már parlamentarizmust, és többek között a legfontosabb Országgyűlési testület, a Nemzetbiztonsági bizottság is működésképtelen a kormánypárti képviselők bojkottja miatt.

Varga Mihály helyett az államtitkára, Tállai András “válaszolt”, aki képes volt az egészet le tudni annyival, hogy mivel az adósságfinanszírozás költsége csökkent, az Államadósság Kezelő Központ úgy döntött, hogy lezárja a letelepedési kötvények értékesítését.

Tállai András

Így néz ki a kormány válasza
De hogy az egész mennyibe kerül(t) a magyar adófizetőknek, arról még csak hazudni sem volt hajlandó a kormányzat.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com