“A kormány “kifizetőhelyet” csinált a futballklubokból

puskás stadion, orbán megnézi

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány újabb százmilliárdot költ stadionépítésre, és a társasági adó (tao) rendszerén keresztül eddig 500 milliárdot juttattak közpénzből a futballkluboknak.

Ráczné Földi Judit, a párt elnökségi tagja vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján közölte, nyolc éve mondja a kormány, hogy ha jobbak lesznek a körülmények a stadionokban, akkor jobb lesz a magyar labdarúgás is. Ehhez képest az ellenzéki politikus szerint a kormány mélybe taszította a sportágat.

A 4 milliós Horvátország példája azt mutatja, hogy százmilliárdos stadionok nélkül is lehet szép eredményt elérni, itthon pedig a világversenyre való kijutás álom marad – tette hozzá.

Álláspontja szerint a magyar futballnak az tenne jót, ha az állam elengedné a “klubok kezét”, és piaci alapon kellene működniük, mert így soha nem lesznek működőképesek. Ehelyett a kormány “kifizetőhelyet” csinált a klubokból, az elmúlt 8 évben a tao-rendszeren keresztül 522 milliárd forint került a futballegyesületekhez – mondta Ráczné Földi Judit, megjegyezve: ennyi pénzből egy teljes oktatási reformot lehetett volna végrehajtani.

Közölte, a kluboknak semmilyen teljesítményt nem kell nyújtaniuk, nem kell fenntarthatóan működniük és luxusbéreket fizethetnek a focistáknak. Az eredmény pedig az, hogy a magyar válogatott hátrébb áll a világranglistán, mint a Gyurcsány-kormány idején. 

Forrás: MTI


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com