A kormány bejelentette: felülvizsgálják az utolsó lakástakarék-pénztár rohamot

lakastakarek

Varga Mihály az atv.hu-nak adott interjújában többek között arról beszélt, hogy az LTP-k állami támogatásának megszüntetése előtti nagy rohamban spekulatív volt az igénybevétel és a hozamvadász szempontok érvényesültek. Gulyás Gergely a mai Kormányinfón azt mondta: vannak információik arról, hogy a törvény hatályba lépését követően is kötöttek állami támogatásos LTP-ket.

“Az látszik, hogy spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek. Itt valószínű, hogy talán nem szabályos vagy nem tisztességes módon köttettek a szerződések”

- ezt mondta Varga Mihály az atv.hu-nak adott interjújában az utolsó nagy LTP-rohamról. Annak kivizsgálása viszont, hogy ezeket a szerződéseket tisztességesen kötötték-e, nem a Pénzügyminisztérium, hanem a Felügyelet dolga.

Gulyás Gergely is elővette a mai Kormányinfón az LTP-kötések ügyét, elmondása szerint jogellenes, ha valaki a törvény hatályba lépését követően kötött állami támogatásos LTP-s szerződéseket. A miniszter szerint vannak olyan információk, amelyek szerint történtek ilyen jogellenes szerződéskötések, de ő is hangsúlyozta, hogy ezeket az ügyeket a Felügyeletnek kell kivizsgálnia.

Varga és Gulyás szavait követően jött ki az MNB közleménye arról, hogy adatokat kérnek be a lakástakarékoktól az utolsó LTP-rohamról.

atv

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com