A kormány azzal akarja itthon tartani a fiatalokat, hogy külföldön rossz az idő

kivándorlás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) “Menjek vagy maradjak” címmel adott ki könyvet azért, hogy a magyarok ne akarjanak külföldre menni.

HVG azt írja: a kötet felvonultat számos hasznos és mélyenszántó gondolatot, arról, hogy külföldön rossz az idő, tulajdonképpen nincs közbiztonság, és a szüleink belehalnak, ha elhagyjuk őket. Maradjunk itthon azért, mert itt keresztény értékrenden alapul a társadalom és stabil a politikai rendszer, ráadásul remekül meg tudunk itthon élni.  

Önbevallása szerint a könyv segítséget próbál nyújtani a menni vagy maradni kérdésben, friss kutatásokkal, információkkal és élménybeszámolókkal. Mindenekelőtt egy hevenyészett SWOT-analízissel találkozik az olvasó, ezek szerint az itthon mellett szól többek között, hogy stabil a közbiztonság és a politikai rendszer, alacsonyak a megélhetés költségei, keresztény értékrenden alapul a társadalom, és itt a család. Az analízis két dolgot jelöl meg gyengeségként: alacsonyabbak a bérek, illetve a kalandvágy is ide került valamiért.

A hvg.hu az ügyben megkereste az intézetet, érdeklődve, hogy mennyi pénzből, hány példányban jelent meg a könyv, és milyen kutatások támasztják alá az abban leírtakat. Válaszlevelében az intézet közölte, hogy nem érti a megkeresés célját, de ha riportot szeretnének, személyesen is fognak beszélni a témáról. 

Forrás: HVG


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com