A kórházakat nem kell, de az NB II.-es focipályákat kötelező lesz fűteni!

foci

Az Orbán Viktor miniszterelnök páholytársaként is ismert Végh Gábor, a Pharos 95 Kft. tulajdonosa jól járhat az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tavaly döntésével, miszerint az NB II-es kluboknál is kötelező lesz a fűthető pálya a 2020-2021-es bajnoki évadtól — írta meg a Népszava.

A cikk szerint már most vannak arra utaló jelek, hogy önmagában megkérdőjelezhető luxuselőírással néhányan nagyot kaszálhatnak.
Mint írják: az egyik NB II-es klub, a fővárosi Budafoki Munkás Testedző Egyesület eredetileg csak rendbe akarta hozatni a nagypályáját, és két új, műfüves kispálya építését tervezte, aminek költségét 72 millió forintra becsülték. Ehhez képest a már a pályafűtést is tartalmazó végső ár 192 millió forint lett.

A közbeszerzést a Pharos 95 vitte el, amelynek tulajdonosa egy VIP-páholyban szurkolt Orbán Viktorral és egy egészalakos, Puskás Ferencet ábrázoló szobrot ajándékozott a felcsúti akadémiának. Végh Gábor emellett a másodosztályú ZTE futball-klub tulajdonosa.
A budafoki tenderen a Pharos 95 ellen öt cég indult, azonban a versenytársak többsége valamiképp kötődik Végh Gáborhoz, családjához, vagy érdekeltségéhez:

– AZ EGYIK KONKURENS KFT.-BEN VÉGH GYEREKEI A TULAJDONOSOK,
– A MÁSIK RIVÁLIS VEZETŐJE KORÁBBAN ÜGYVEZETŐKÉNT VÁLTOTTA IDŐSEBB VÉGH GÁBORT ÉS FELESÉGÉT EGY OLYAN VÁLLALKOZÁSBAN, AMELY EGY IDŐBEN A PHAROS 95 JELENLEGI TELEPHELYÉRE VOLT BEJELENTVE,
– EGY MÁSIK CÉG HAVI 205 EZER FORINTÉRT KÖTÖTT IRODABÉRLETI SZERZŐDÉST TIBA ISTVÁN,

balmazújvárosi fideszes képviselővel, aki korábban a balmazújvárosi futballcsapat elöljárója volt. Balmazújvárosban egyébként szintén a Pharos 95 építette a stadion fűtését.

nepszava.hu

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com