A kommunista-ellenes hirtelen-kereszténydemokrata, fél évvel ezelőtt még illiberális volt

orban kina

Csak azóta megvilágosodott. Igen, merthogy, még dajcstomika sem tudta, az illiberális mit is jelent. Zárójelesen jegyezném meg, hogy ő, a K. Vezető sem nagyon, de ezt írták neki le, ezt kell ismételgetni, talán azért, mert akkor a – vélhetően – erős dobolás a koponyacsontján enyhülhet. De ez, gondolom, más kóreset. 

Ugorjunk is.
Szóval dajcstomika is csak hümmögött az illiberális izére, pedig dedikáltan ő az egyik legokosabb a csapatban, ráadásul olyan szerei lehetnek, ha azt valaki beveszi, még Lenint és a megváltót (jelentsen ez bármit is) is tudja látni élőben, kézenfogva. Biztos látja is. Ő olyan.
Márpedig, ha a dajcstomika-rezsiszilárd-Mr20% triumvirátus valamit nem tud, akkor az nem is létezik! Ha nekik nem, akkor Bözsi néninek sem. Egyik Bözsi néninek sem. Márpedig a Bözsi néniknek utat kell mutatni. Olyan utat, amit ismernek. Az illiberális nem ilyen. Azt nem ismerik. Még kimondani sem tudják.
Így egyrészt maradt a kommunista-ellenesség. Mondjuk Bözsikéék azt sem igazán értik, mert a volt párttitkár elvtárs, aki évekig azért nem mosta a kezét, mert kezet fogott anno Rákosi elvtárssal, most ugyanúgy az állampárt irodájában ül nagyon okosan, de vagy ötven kilóval dagadtabban. Viszont legalább nem vörösben, hanem talpig narancssárgában. Csak most nem szabad elvtársozni. Arra nagyon háklis.

Másrészt itt van ez a kereszténydemokrataság. Ez nagyon jó dolog, bár lövése nincs senkinek, a dajcstomika-rezsiszilárd-Mr20% agytrösztnek se, a demokrata, az mi a pikli lehet, nem ismerik, nem használják, de az eleje a cuccnak, a kereszténység az nagyok ok. 
Mondjuk, ott van a tízparancsolat, a ne lopj, ne hazudj, a könyörület, az alázat, ilyenek, de ezek se a dajcstomika-rezsiszilárd-Mr20% fémjelezte intelligens és becsületes brancsnak, se a K. Vezetőnek különösebb hitéleti-lelkiismereti-morális gátat nem jelentenek.

Most pedig a kommunista-ellenes hirtelen-kereszténydemokrata K. Vezető elutazott a világ legnagyobb kommunista országába, ahol azzal a lendülettel megkoszorúzta a kommunista hősök emlékművét, majd hosszan méltatta a boldog emlékezetű kommunista elődök, jelenlegi kommunista utódai előtt a kereszténységet, és a demokráciát.

Bözsi néniék meg nagyon boldogok, mert szemmel látható, hogy a K. Vezetőjük elvhű kommunista-ellenes és igaz kereszténydemokrata.

Nem tudom. Lehet, valami más gyógyszerre kellene inni. Ettől nagyon vadakat lát a brigád.

Szerzõ: Varga Zoltán


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com