A Jászságban valósulhat meg először Orbán Viktor álma

orbán v

Ha így megy tovább, hamarosan egy munkanélküli sem lesz a Jászságban – adta hírül a szoljon.hu. Ez viszont azt jelenteni, hogy a Jászságban valósulhat meg először Orbán Viktor álma, a teljes foglalkoztatottság.

szoljon.hu szerint a nyári hónapokban sem állt meg az álláskeresők számának csökkenése a Jászságban. A cégek leginkább már munkaerőhiánnyal küzdenek. Egyre nagyobb hangsúlyt kap a szakember-utánpótlás képzése. 

A kistérség cégei folyamatosan keresik a munkavállalókat, a nyár végén az egyes településeken 2,5 százalék, illetve 8,5 százalék között mozgott az álláskeresők aránya.

Az aktív korú lakosság számához viszonyítva a legalacsonyabb szinten Jászfényszarun volt a munkanélküliség, a két és fél százalékos arány egyébként az egész megyét tekintve a legkedvezőbb adat.

A Jászságban a legmagasabb arányszámokat Jásztelken regisztrálták a nyári hónapokban.

- Annak idején az Orion-gyár bezárását sokként élték meg a helyi munkavállalók – emlékezett vissza a szoljon.hu-nak Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester. – Akkor az egész megyében nálunk volt a legmagasabb ez a szám. Természetesen nagyon jó hírként vesszük tudomásul, hogy mostanra lényegében megszűnt a munkanélküliség, és munkaerőhiánnyal kell szembenézni.

Azok számára, akik a versenyszférában nem tudnak állást találni, továbbra is működtetik a közfoglalkoztatási programokat, amelyek lehetőséget teremtenek az elhelyezkedésre.

Forrás: szoljon.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com