A Hír TV-alapító kis Nagy-Magyarországot épített

mini parlament

Az első Orbán-kormány bukása után Borókai Gáborral hozta össze a Hír TV-t, ahonnan Simicska Lajos túrta ki. Dlusztus Imre szereti a focit, a bort és a pálinkát, mindezekről írt is könyvet. A szülőfaluja mellett találta meg azt a helyet, ahol 650 millió forint uniós támogatásból megépítette álmát, a kis Nagy-Magyarországot.  hvg

Két hektáron ötven műemlék 1:25-ös arányú kicsinyített makettjét húzták fel a bajai út mellett, Mórahalom határában, beszorítva egy minta tanya és a lovas pálya közé. Az egymástól 15-20 méterre elhelyezkedő, a Nagy Magyarország területén megtalálható műemlékek mását építették fel a parkban, köztük központi helyen a Parlamentet, de felhúzták kicsiben a Diósgyőri várat, a szegedi Zsinagógát, a hajósi pincéket és az esztergomi Bazilikát is. A projekt másfél évet csúszott, még a megnyitó előtt is az utolsó simításokat végezték a munkások. Információink szerint még festeni is kellett a kicsinyített falakat, mert annyi eső esett, hogy közben lemosta a festéket.

Fotó: Szlavkovits Rita

A Mini Hungary Park logisztikai központjában a szomszédos települések polgármesterei társaságában Dlusztus Imre ötletgazda hallgatta, amint egy Kazinczy versenyt nyert általános iskolás fiú felolvasta vallomását. Mire előbújt a Nap kétharmada is a Hold mögül, megtudhattuk, hogy Dlusztus egy Mórahalom közeli tanyán született, majd itt járt iskolába, itt volt először szerelmes és itt hajtotta le az első titkos pálinkát is. Most ismét hazaérkezett.

A fű se nő

Dlusztus volt a Délmagyarország főszerkesztője, az MLSZ megyei elnöke, a DVTK ügyvezetője. Elmondása szerint csak a Miniszterelnökség támogatásának köszönhető, hogy felépült a park. Az irányító hatóság kétszer is szabálytalanságot talált a projekt lebonyolításában, ami miatt összesen 120 millió forintot kellett fizetnie a pályázati nyertes Bornemzet KFt-nek, Dlusztus cégének. A veterán jobboldali újságíró szerint a bírságnak köszönhető, hogy nem jutott fűmagra, és ezért kicsit úgy néz ki a tér, mintha egy építési területre dobálták volna le a liliputi épületeket.

Fotó: Szlavkovits Rita

„A politika teljesen tönkretette a szakmámat” – magyarázta Dlusztus, hogy miért vált meg előbb a szegedi helyi lap, később a Hír TV főszerkesztői székétől. Pedig személyesen Orbán Viktor kérte fel egy jobboldali hírcsatorna felépítésére, amikor megbukott az első Orbán kormány. Ebbe nagy lendülettel bele is fogott, egészen addig, amíg el-elmaradoztak a jobboldali képviselők, a tulajdonossá lett Magyar Nemzet behúzta a kéziféket: „Dlusztusra ráfogták, hogy egy kommunista, mert csak komcsikat hív be. Hívtam én jobboldaliakat is, de nem jöttek be.” – derült ki a vallomásból. A Simicska féle társaság kipöccintette. „Engem, aki a nullából építettem fel a Hír TV-t, lenulláztak”. Dlusztus szerint az antihumánus gondolkodás ma is jellemzi ezt a hatalmi kört.  55 évesen, mint mondtam, keresi a tereit. Mórahalom mellett, a 650 millió uniós forintból megépült kis Nagy-Magyarországon megtalálta. A hétvégén még ingyen, azt követően 1600 forintos belépő fejében bárki látogathatja.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com