“A Fidesz szerint a klímaváltozás egy Soros György által kitervelt összeesküvés”

Kocsis-Cake Olivio, 24.hu

Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd képviselője a környezetvédelmi világnap apropóján arról beszélt az Országgyűlésben hétfőn, hogy a Fidesz szerint a klímaváltozás egy Soros György által kitervelt összeesküvés.

Bírálta, hogy a Fidesz megszüntette a környezetvédelmi minisztériumot, szerinte ma a kormányon belül a környezetvédelem súlytalan és nincs gazdája.

Elmondta, jelenleg a magyarországi természet legnagyobb ellensége a Fideszen kívül a kiemelt beruházásokat érintő törvény, de a kormány Brüsszelben is inkább a német autógyárak érdekét védi. Közölte, a Párbeszéd ennek a “környezetpusztításnak” véget vetne, önálló környezetvédelmi minisztériumot hozna létre, zöldombudsmant nevezne ki.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára úgy reagált az elhangzottakra, hogy az európai parlamenti választás eredményét látva a Párbeszéd tervei sokáig csak álmok maradnak.

Az államtitkár beszámolt azokról a programokról, amelyeket a minisztérium indított a környezettudatos nevelés érdekében. Példaként említette az ökoiskola-, a zöldóvoda- és a Ments meg egy kertet!-programot.

Forrás: MTI
Fotó: 24.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com