A felét is elvehette az EMMI a diákok idei téli szünetének

smiley

Hiába tüntettek hónapokon keresztül a diákok, túlterheltségük csökkentése helyett a szünidejükből faragtak le a minisztériumnál.

Hat napos téli szünet járna a diákoknak, ám – mint arra a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY) közleményében felhívja a figyelmet – nagyon úgy tűnik, hogy ebből hármat csendben elvettek tőlük.
A törvény értelmében a téli szünet napjainak számába nem számítanak bele az egyébként is tanítás nélküli pihenőnapok (szombat, vasárnap), sem a munkaszüneti napok (ünnepnapok) és az országosan, egységesen elrendelt munkanap-áthelyezések, vagyis ledolgozott szombatok sem. Ehhez képest az EMMI december 21. és január 3. között rendelte el a téli szünetet, ami így a következőképpen fest:
dec. 21. péntek: utolsó tanítási nap;
dec. 22. szombat: pihenőnap;
dec. 23. vasárnap: pihenőnap;
dec. 24. hétfő: pihenőnap (dec. 1-én, szombaton ledolgozva);
dec. 25. kedd: munkaszüneti nap (karácsony);
dec. 26. szerda: munkaszüneti nap (karácsony);
dec. 27. csütörtök: tanulóknak szünet;
dec. 28. péntek: tanulóknak szünet;
dec. 29. szombat: pihenőnap;
dec. 30. vasárnap: pihenőnap;
dec. 31. hétfő: pihenőnap (dec. 15-én, szombaton ledolgozva);
jan. 1. kedd: munkaszüneti nap (újév);
jan. 2. szerda: tanulóknak szünet;
jan. 3. csütörtök: szünet utáni első tanítási nap.

“Ha értelmezésünk megállja a helyét, akkor jan. 03. (csütörtök), január 04. (péntek) és jan. 07. (hétfő) napokon is téli szünet lenne a tanulók számára”

 
- fogalmaz a közlemény. Az pedig nem kérdés, hogy a diákokra ráférne, hogy megkapják a 6 napjukat: elég csak arra gondolni, hogy a középiskolások idén január és április között egy négy hónapos tüntetéssorozattal próbálták felhívni a kormány figyelmét arra, hogy ők bizony emberek, nem holmi emberi erőforrások, és elviselhetetlenül túlterheli őket a rendszer.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com