A felcsúti kormánybiztos testvére röpke 147 milliót nyert egy lélekemelő táborhely építésére

tessey orbánnal

Tessely Zoltán fideszes parlamenti képviselő és Felcsút környékéért felelős miniszterelnöki biztos (mert ilyen is van) testvére, Tessely Karolina orvosként végzett, pszichoterapeutaként dolgozik. Alapítványa, a Habitus Alapítvány Magyarpolányban szervez női önismereti táborokat. Most EU-s forrásból a faluval közösen 362 millió forintot nyertek turisztikai célokra. Például egy Lélekzug nevű táborhely létesítésére, amihez az alapítványnak egy fillér önrészt sem kell hozzátennie – írja az Index.

A 362 milliót a falu, az alapítvány és a katolikus egyház közösen kapta. Az egyház az épületeit újította volna fel, a falu a Magyarpolányi Passióra felfűzve csinálna szakrális kiállításokat, a művházat felújítva Zöld Élet Bemutató Központot, az alapítvány pedig a Lélekzug Tréning Központot, amihez az önkormányzattól jutnának 12 ezer négyzetméternyi telekhez. Cserébe az egész projektnek évi 8500 látogatót kell felmutatnia majd.

A faluban, az egyházon és az önkormányzaton belül is többen kritikusan álltak a projekthez. Tesselyt tavaly augusztusban meghívták az önkormányzati ülésre, ahol azt is megkérdezték tőle, hogy az alapítványnak mennyi pénze van, tudna-e bármit saját zsebből fizetni a projektben, ha szükséges. Tessely erre azt válaszolta, hogy a pénzt illető kérdésre nem köteles válaszolni, és a támogatás különben is azért érkezett Magyarpolányba, mert ő kitartott amellett, hogy a Lélekzugot a faluban akarja megvalósítani.

Egy idő után a feszültségek miatt a konzorciumi hármasból kilépett az egyház, mert nem látta biztosítottnak, hogy jut nekik annyi pénz, amennyiből megvalósíthatják a felújítást.

A projekt három részből áll:

  • A kultúrház új funkciókat kap, felújítják. Gyümölcsfákat, gyógynövénykertet, fűszerkertet telepítenek, a produktumokat eladják.
  • Lesz egy szakrális bemutatóközpont az iskola udvarában, ami technikailag az önkormányzat területe.
  • Az alapítvány terveinek megvalósítása, a Lélekzug felépítése. A panorámás helyszínt az önkormányzat adta el az alapítványnak, Grőber József polgármester elmondása szerint „jó áron”.

A három elemnek együttesen kell évente a látogatószámot hoznia. Tessely alapítványa a pénzből végül 147 milliót kap fejlesztésre. Az alapítványi elnök azt mondta, hogy nem ért ahhoz, hogy a vállalt évi 8 ezer látogató teljesíthető-e, de a turisztikai szakértők szerint igen. Azt is hozzátette, hogy az alapítványhoz gimnáziumi osztályok rendszeresen fognak érkezni.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com