A Facebook nyilvántartást vezetne arról, hogy ki mennyire szegény vagy gazdag

Inside The F8 Facebook Developers Conference

Mint ismert, a Facebooknál egy gyors regisztrációt követően máris megkezdhetjük a közösségi oldalon zajló virtuális életünket, miközben minden, rólunk betáplált információt rögzítenek és feldolgoznak, hogy aztán minél inkább olyan reklámokat mutathassanak nekünk, amelyekből a hirdető végül pluszpénzt tud csinálni – írja a HVG, a The Hill cikkére hivatkozva.

The Hill beszámolója szerint ez a fajta nyilvántartás új szintre léphet a Facebooknál. A közösségi oldal által beadott szabadalom szerint az új fejlesztés elsődleges célja, hogy képet kapjanak az adott facebookozó társadalmi-gazdasági helyzetéről. Az algoritmus figyelembe veszi majd többek között az illető tanulmányait, hogy milyen helyekre szokott utazni, milyen informatikai eszközei vannak, illetve, hol lakik. A Facebook rendszere ezekből az adatokból már jó eséllyel képes megmondani egy-egy felhasználóról, hogy milyen anyagi körülmények között él – mennyire szegény vagy éppen mennyire gazdag.

A Facebook szóvivője a szabadalmat kiszúró lap bevezetést firtató kérdésére csak annyit mondott: “gyakran kutatunk új technológiák után, ám van, hogy ezek csupán ötletek maradnak”.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com