A cserkészek után a rendőrök is elhatárolódtak Trumptól

donald_trump_rnc_h_2016

Nem kell védeni fejét, dobjátok csak be a kocsi hátsó ülésére, ok? Nem kell annyira óvatoskodni – mondta Donald Trump New York állambeli rendőrök előtt mondott beszédében pénteken, amivel rögtön felvetődött, hogy vajon az elnök nem a mostnában sokat vitott rendőri brutalitást szeretné-e ezzel a bátorítani.

Az elnök mögött álló rendőrök mosolyogtak és lelkesen tapsoltak.

President urges officers to commit acts of brutality, officers laugh and cheer wildly. Beginning to think problem isn’t a few bad apples.

  • A helyi rendőrség válaszában szinte percekkel az eset után jelezte, hogy ők nem tartják elfogadhatónak az őrizetbe vettekkel szembeni keménykedést:

The SCPD has strict rules & procedures relating to the handling of prisoners. Violations of those rules are treated extremely seriously.

As a department, we do not and will not tolerate roughing up of prisoners.

De más amerikai rendőri Twittereken is jelezték, hogy nem ez a jó irány – köztük a Rendőri Vezetők Nemzetközi Szervezete.

Statement from @TheIACP on Police Use of Force http://bit.ly/2w7yYuS 

Photo published for Statement from the International Association of Chiefs of Police on Police Use of Force

Statement from the International Association of Chiefs of Police on Police Use of Force

Managing use of force is one of the most difficult challenges faced by law enforcement agencies. The ability of law enforcement officers to enforce the law, protect the public, and guard their own …

theiacpblog.org

The @POTUS made remarks today that endorsed and condoned police brutality.

GPD rejects these remarks and continues to serve with respect.

Ez a héten már a második eset, hogy Trump elmegy valahova beszédet tartani, és a meghívó szégyenkezik helyette. Pár napja 15-16 éves cserkészeknek tartott egy izig-vérig politikai beszédet, hogy aztán a politika felett állásra kínosan ügyelő cserkészszövetség kérjen elnézést. (Washington Post)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com