A civilek megelégelték! 2018-ra szerveződnek

shepherd

Nincsenek illúzióim, hogy könnyű lesz. Arról meg pláne nincsenek, hogy az emberek majd azonnal és rögvest odaállnak egy új kezdeményezés mellé.

De lássuk, hogy miről is van szó.

Azt tapasztaltam, hogy ma minden magyar tudja a megoldást arra, miként lehetne megteremteni a jólétet, a világbékét, a Mars kolonizálását, vagy Isten vérpadra rángatását. Hazánk tele van okos, művelt, felvilágosult emberekkel, akik világosan átlátják Magyarország, Európa, a világ, az univerzum minden létező problémáját, és kezükben vannak azok a képességek, amik mentén megteremthető a jólét esszenciális és tapintható csodája.

Mégis valahogy az ország harmada lassan éhen hal. Kiüresedett a demokrácia fogalma, hovatovább senki sem érti, mi az a demosz (nép) és egészen sajátos elképzelések vannak arról, hogyan a fest a kratien (hatalom). A gazdaságról alkotott képünk olyan, mint egy pasztellbe oltott – olcsó, de szép festmény, és ha valaki felvet egy olyan ötletet, ami a társadalom súlyos funkcionális analfabetizmusa okán nehezen érthető és/vagy a változás eszméjére utal, az elkövetőt a népharag meglincseli. 
Fontos látni, hogy ha ma valaki a politikai életben lop, azt azért teheti meg, mert elődei is loptak. Így jog és a jog előtti egyenlőség fogalma egészen sajátossá változott, ahol a politikai elit tagjai büntetlen és a nép jóváhagyásával égethetnek el közpénz milliárdokat, de ha valaki pénzt kér olyan kicsinyes dolgok mint étel, ital, lakhatás, az emberek gyanakvó tekintettel méregetik és gyakran tarháló tolvajnak nevezve le is köpik. 

A társadalom irgalma, igazságossága, értékítélete és értékvetése mára olyan közhelyekben tornyosul ki, mint Soros, Libsi, Komcsi, Illiberális, Jobban teljesít, és Folytatjuk. 

Egyszavas értékrend, az egyszavas társadalom tagjainak, ahol már teljesen mindegy, hogy ki mit hisz magáról, vagy másról, mert a nagy magyar társadalom voltaképp több millió, a társadalom testén kívül élő egyén magányos, gyakran öncélú, a túlélésre játszó, és a túlélésért bármilyen alkut megkötni kész, egymástól falakkal elzárt ember sokasága. Mint valami gigászi méhsejt, ahol az információ és a létezéshez szükséges alapvető dolgok csak és felülről érkezhetnek. Így az egymással szomszédos “lakók” csak abból sejtik, hogy van valaki közvetlen mellettük, hogy amikor a mézet becsorgatják – néha úgy látja: a szomszédnak több jut. – Emiatt irigy és frusztrált. 

Van-e megoldás?

Őszintén szólva fogalmam sincs.

Látok kezdeményezéseket, amik azt célozzák, hogy a változás megérkezzen, de azt is tapasztalom, hogy mindenki a maga igazát tekinti elsődleges valóságnak, és inkább elpusztul, semmint kimondja: Egyedül nem megy, nem értek mindenhez, nem én vagyok a legokosabb, nem tudok mindent megoldani!

Az Elektori Parlament nem egy párt. Nem egy bejegyzett szervezet. Nincs kézzel fogható fizikai megjelenése. 

Az Elektori Parlament nem más, mint az Összefogás.

Olyan emberek összefogása, akik értik a demosz (nép) problémáit, és azon dolgoznak, hogy képes legyen a nép a kratien (hatalom) gyakorlására. 

A szilárd demokrácia olyan hatalomgyakorlási modell, ahol a nép érti, hogy az egyén minden változás fundamentuma, ugyanakkor az is világos számára, hogy a közösség, a társadalom csak akkor tud működni, ha az egyének készek meghozni azon döntéseket, amik mindenki számára hasznosak. 

Úgy vélem ma mindenkinek hátrébb kell lépnie önmaga vélt, vagy valós igazától. 

Magyarországnak (és a világnak is) ma elsősorban arra van szüksége, hogy lásson egy olyan összefogást, ami mögött erős, az emberek érdekeit szolgáló, az ország érdekében dolgozni kész szakmai szövetség áll, akik önös érdekeiket háttérbe szorítva alárendelik magukat a közérdeknek. EZ AZ ELEKTORI PARLAMENT KÜLDETÉSE!

Az Elektori Parlament olyan nyitott társulás, ahol bárki megmérettetheti magát, bárki tervet fogalmazhat meg, bárki képviselhet egy elvet, de ahol a többiek, a többség, a nép dönti el, hogy az amit képvisel követésre méltó vagy sem.

Igen! Tudom! Lesznek akik megsértődnek, ha nem értik meg őket, vagy nem kapnak elég támogatást. Lesznek olyanok, akik egyéni ambícióikat mindig mások elé fogják helyezni. és lesznek olyanok is, akik egy elvtelen alkuért eladják a lelküket.

Én döntöttem.

Jelen állás szerint január harmincra kész és értékelhető rendszert tudunk összerakni, Ha a civilek készek és képesek a kellő alázattal egymást támogatni egy új rendszerváltó modell megalkotása, üzemeltetése mellett – fenntartva a folyamatos vita, értékelés, ellenőrzés, és javítás – képességét, akkor minden erőforrásom felajánlom ennek a szövetségnek. 

Most vagyunk a jó helyen a jó időben, hogy mi legyünk a változás motorja. 

December 10! Indul a civilek szakmai alapon szervezett ellenzéki szövetsége, az ELEKTORI PARLAMENT.

Információk: www.elektoriparlament.hu

Facebook csoport: Itt! 

Meghívó igénylése: 0620 261 1993

Ui: a jelen állapot szerint telt házas az esemény. (2017.december 7-én közzétesszük a listát.)

Ha civil vagy, képesnek érzed magad szolgálni az embereket, úgy véled részese tudsz lenni a változásnak, kérlek jelentkezz! Várunk téged is.

Az esemény kemény munka! Nem csevegni jövünk össze, hanem napirendhez kötött szakmai munkára, ami 10.00-16.00 óráig tart. 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com