A 14-19 évesek 447 ezres fizetést tartanak jónak

fiatalok1

270 ezer forint alatt el se mennének dolgozni. Emellett fontos a rugalmasság is a jövendő munkahelyükön.

A Median a hazai “Z” generációt vizsgálta, az eredményről a British Telecommunications számolt be. A 14-25 éves korosztályt arról kérdezték, hogy hogyan látják a jövőjüket és a hazai társadalmi, gazdasági folyamatok változását a következő 10 évben, milyen fizetést gondolnak maguknak. A végén kiderült, hogy sokan külföldön képzelik el a jövőjüket.

Az ideális jövedelem a nők szerint nettó 369 ezer forint, a férfiak 471 ezer forintot képzelnek el. A fiatalabbak 447 ezret várnának el, az idősebbek pedig 399 ezer forintot gondolnak megfelelőnek. A felmérés szerint a nők a kevesebb bér mellett a nagyobb kötöttséget is elfogadnák.

A mai helyzetet alapul véve átlagosan bruttó 269 ezer forintos fizetésért már elmennének dolgozni, de a 420 ezer forintot már jó pénznek tartják.

“A fizetés jelentősége kiemelkedő: a válaszok 80 százalékában szerepelt, és minden 4. válaszadó szerint ez a legfontosabb. Ezt a biztos munkahely és a munkahely hangulata követi.”

“A nők döntésében nagyobb a súlya a biztonságnak, a munkakörülményeknek, a munkahely hangulatának és családbarátságának, míg a férfiak szemében viszonylag nagyobb szerepe van a fizetésnek, az előmeneteli lehetőségeknek, a modern irodai környezetnek, a cég hírnevének” – mondta Beck László, a Medián kutatási igazgatója.

A fiatalok 64 százaléka inkább munkahelyen dolgozna, mint otthonról, de 52 százalék szerint fontos, hogy rugalmas-, vagy részmunkaidős lehetőség is legyen. 58 százalék arra számítana, hogy alkalmazottként dolgozik, 40 százalék viszont vállalkozó lenne.

Forrás: 444.huhvg.huEduline.hu, grafikák: Median


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com