40 percet késett, majd lerobbant a MÁV sebesvonata

vonat, atv

Balatonfüred előtt lerobbant és jelenleg is ott vesztegel a MÁV Kék Hullám nevű sebesvonata. A kialakult helyzetet az index.hu egyik olvasója dokumentálta alaposabban, aki szerint a vonat eleve negyven perces késésben volt, az úgynevezett segélygép pedig csak ötven perc múlva érkezik meg.

A MÁV az Index kérdésére azt írta, hogy a Déli pályaudvarról Tapolcára tartó Kék Hullám sebesvonat mozdonya meghibásodott Alsóőrs és Balatonfüred között, nem tudja folytatni útját. A vonathoz egy másik mozdonyt küldenek, így azonban jelentős késéssel folytathatja útját. A késésért a vasúttársaság az utasok elnézését kéri. A műszaki hiba miatt az észak-balatoni vonalon megnő a vonatok menetideje.

A MÁV a Kék Hullám, a Tekergő és a Katica nevű sebesvonatokat pont azért indította, hogy a Balaton északi partjára nyaralni indulók könnyeben elérhessék úticéljukat. A MÁV azt ígéri honlapján, hogy „ezekkel a járattípusokkal menetrendszerűbb, kiszámíthatóbb a közlekedés, és a különböző igényű utasaink személyre szabott kiszolgálása is megvalósul”, de ezek szerint nem ma.

atv.hu

Fotó: atv.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com