325 millió forint, ennyit kapott Mészáros tokaji szállodája

meszaros jobarat

325 millió forint! Ennyit kapott egy tokaji szálloda. Az év ötödik hetében. Puszira…Szaladj fiam, nem kell visszaadnod. Majd jó lesz valamire, nagy a család!…A Nemzeti Turisztikai Ügynökségtől. De bárhonnan is kaphatta volna – kapja is! – a lényeg, hogy lehessen közpénzt, EU-forrásokat lenyúlni.

Mert Orbán földje a lehetőségek hazája, a pályázatok részrehajlásmentes világa. Mindenki pályázhat. És bárki nyerhet. Bárki, ha Mészárosnak hívják, és a nemzet mangalicaszerelője. Egy funkcionális analfabéta-szerű valaki, aki néhány évvel ezelőtt még taknyos orral szaladgált a rezedaszagú kis falujában, gyújtólángokat bizergálni, és aki ma Közép-Európa egyik leggazdagabb embere. 

325 millió forint. A héten. Meg a múlt héten is, meg a múlt hónapban-évben, és jövőre is. Neki van szállodája, Balatonja, Tokaj városa, bankja, erőműve, bányája, szántója, mindene. Neked nincs! Ő tud pályázni. Te nem. Ő biztosan nyer. Te nagy biztonsággal nem.
Egy félhülye, aki nem ért szinte semmihez, de aki mára intézményesült. Ő, a nemzet univerzális oligarchája, a Kedves Vezető jobbkeze, veretes páncélszekrénye, pocakos pénznyerő automatája. Egy Simicska 2.0 verzió, akiből praktikusan kiszerelték az agyat, és minden más, felesleges kacatot. Valaki, aki amúgy egy két lábon járó, időnként beszédszerű zörejeket is hallató miniszterelnöki tárgy, de aki egy éjszakai tivornya után, akár az angol királyi udvart is megvehetné, anyakirálynővel, Charles Philip Arthur George herceggel, palotával, tokkal-vonóval együtt. Akarat kérdése, a pénz már megvan hozzá.

Semmi gond, mert neked is jut. Tudod! Orbán földje a lehetőségek hazája. Te is pályázhatsz. Az Otthon Melege Programban, 40 ezer forintos mosógép támogatásra. Egy napig. Negyvenezerre. És tizenkétezer forintos könyöradományra, semmire nem elég tűzifára, amit- ha szerencséd van – még ezen a nyáron megkaphatsz. Nyáron! Ha tízezerért elszállíttatod. Mert Magyarország jobban teljesít!
Pár év még, és nagyon sok 325 millió, hetente-naponta, mire. elfelejted a mangalicaszerelő ákom-bákom írását, dadogó, dekódolhatatlan, alany-állítmánymentes mondatait, trottyos gatyáit. Már nem firtatod az első ezermilliárd sorsát. Van, ahonnan van. Tőled van.
A gyerekek felnőnek. Az övék, a NER-uralkodók gyermekei finom, többdiplomás, nyelveket beszélő, intelligens, magyar milliárdosok lesznek. És ki emlékszik, mit számít már, a papa hova nyúlkált a vagyonért. Az ő kezük, az ő pénzük már tiszta. 

Persze a mieink is finom, többdiplomás, nyelveket beszélő, intelligens, jóravaló emberek lesznek. Holland, angol, vagy német polgárok, egy normális, szabad világban. És ki emlékszik már, arra, hogy alig egy emberöltővel ezelőtt még mi is normális, szabad világban éltünk.
Mi meg maradunk. Zsellérnek a saját hazánkban, a mangalicaszerelő, és a Kedves Vezető milliárdos, nyelveket beszélő, finom és intelligens kölykeinek uradalmában.
Mert Orbán földje a lehetőségek hazája!

Szerzõ: Varga Zoltán


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com