2,2 milliárdért vesznek új autókat a gyermekvédelemre kapott uniós pénzből

porsche hungaria

Összesen 248 darabos flottát vásárol a gyermekvédelmi főigazgatóság, ezzel cserélik régi járműparkjukat. Hogy a meglévő autók milyen korúak, arra nem adtak a Népszavának választ.

Az autóflottája felújításával indokolja a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF), hogy uniós pénzből 2,2 milliárd forintot költ autóvásárlásra – írja az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva a Népszava. A tavaly áprilisban kiírt nagyértékű tender nyertese a Porsche Hungária Kft.

A Tenders Electronic Daily (TED) hirdetménye szerint az időközben többször módosított tartalmú közbeszerzést még tavaly áprilisban írták ki. A végső változatban az SZGYF összesen 248 darab, három különböző kategóriába tartozó, legfeljebb kilenc személy szállítására alkalmas autót venne a 2,2 milliárdos keretösszeg terhére. A közbeszerzésre a Porsche mellett mindössze egyetlen autókereskedő jelentkezett.

A Porsche Hungária – jegyzi meg a lap – egyébként igen sűrűn sikeres a közbeszerzéseken: tavalyelőtt például 26 milliárdos beszerzést nyert (a rendvédelmi szervek és a honvédelmi szervezetek számára biztosított autókat), de szállítottak járműveket a kormánytagoknak, valamint a Polt Péter vezette ügyészségnek is. A mostani, SZGYF-es gépkocsi vásárlást az Európai Unió finanszírozza, a „Területi gyermekvédelmi szakszolgáltatási feladatok infrastrukturális feltételeinek javítása” pályázati alapból.

Azt nem tudni, hogy a jelenlegi járműpark mennyire elöregedett, valamint hogy mi indokolja a nagyértékű beszerzést, a lap erre vonatkozó kérdéseire ugyanis az SZGYF-et felügyelő szaktárca csütörtök estig nem válaszolt. 

Forrás: Népszava

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com