200 milliót vihettek el a betörők a letelepedési kötvényes cégtől

rton capital

Közzétette tavalyi üzleti beszámolóját az Arton Capital Kft, az egyetlen magyar vállalkozás, amely letelepedési kötvények értékesítésével foglalkozik.

Ebből többek között az is kiderül, hogy körülbelül 200 millió forintot vihettek el a rablók, mikor tavaly áprilisban betörtek a cég irodájába - írja a G7.

A tulajdonos, – a Rogán Antal évfolyamtársaként is emlegetett – Balogh Radosztina ki is vett 290 millió forint osztalékot a cégből, annak ellenére, hogy a nagy sajtónyilvánosságot kapott betörés miatt kétszáz millió forintot le kellett írniuk.

A beszámolóból az is kiderül, a cég jó évet zárt, bár a kormány tavaly márciusban felfüggesztette a kötvények forgalmazását. A G7 úgy számolja, hogy 388 ügyféllel kalkulálva a cég árbevételének 7,2 milliárd forint körül kellene lennie, a bevallásban mégis csak ennek töredéke látszik, 79 millió forint.

Ennek oka, hogy a bevételek jelentős része egy, az Artonnal szerződésben álló, az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett cégnél, az European Bond Program Management Consultancy-nál landolt.

 

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com