160 milliós EU-támogatás kapott a borászatára az EU-ellenes fideszes képviselő fia

Hörcsik Richárd

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő vette észre, hogy Hörcsik Richárd fideszes képviselő borász fia, ifj. Hörcsik Richárd 160 millió forint EU-s támogatást kapott a Tokaj-Portius nevű borház kialakítására. Egy tavalyi őszi közbeszerzés szerint egy 261 milliós beruházásról van szó, erre kapott most a fiatalabb Hörcsik 160 milliót – írja a 444.

A lap emlékeztet, Hörcsik Richárd fideszes képviselő, az Európai ügyek bizottsága elnöke 2016-ban a kvótanépszavazás parlamenti vitájában sárga lapot mutatva azt mondta, szerinte az EU egységére a legnagyobb veszélyt épp az Európai Bizottság jelenti. Pár évvel korábban már mutatott ilyen lapot, amikor létre akarták hozni az Európai Ügyészséget, amiből az Orbán-kormány nagyon nem kér, egyelőre sikeresen.

Ehhez képest tavaly kiderült Hörcsik Richárdról, hogy a testvére pályázott és nyert, így 18 milliós EU-s támogatással vendégházat alakított ki Göncruszkán, de ott fizetővendégek helyett csak a képviselővel és a családjával találkoztak a szomszédok, igaz, velük legalább rendszeresen.

Az eset nem egyedülálló a NER regényes történetében, Becsó Zsolt képviselő például Hollókőn épített magának vendégházat uniós pénzből, Izsákon pedig Mondok József – ugyancsak fideszes – polgármester húzott fel saját használatra vadászházat, szintén brüsszeli támogatással. Utóbbi ellen, láss csodát, még vádat is emeltek emiatt, a per tavaly novemberben kezdődött. Mondok nem jelent meg a tárgyaláson.

Fotó: Facebook


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com