-15 fokban gyalogolt át Kanadába egy szír család – nem ők az elsők Trump óta

girl

-15 fokban, babakocsival gyalogolt át az USA és Kanada közti erdős határszakaszon Québecbe egy háromtagú szír menekült család – olvasható a CBC cikkében.

A fiatal pár a 3 éves lányukkal szombat reggel futottak bele a határ kanadai oldalán az RCMP-be (Royal Canadian Mounted Police – a kanadai szövetségi rendőrség). Az RCMP szóvivője szerint ez a terület, ahol a pár és gyermeke átlépett Kanadába, a nap 24 órájában, a hét minden napján őrzik. A párt őrizetbe vette a rendőrség, Kanadában a cikk szerint ez a bevett eljárás az illegális határátlépőkkel szemben. A szír családot két napra megfigyelés alá vonják, majd később az ügyükben tárgyalást tartanak, ezt azonban nem kell az őrizetben megvárniuk.

A CBSA (Canada Border Service Agency – kanadai határőrizeti szövetségi szerv, a bevándorlással, vámmal és a határ ügyeivel foglalkoznak) tájékoztatása szerint a Québecben menedéket keresők száma növekedik: míg 2014 januárjában 46-an lépték át a határt azon az erdős szakaszon, ahol a szír család is, addig idén januárban a szám 452 főre nőtt.

Az illegális határátlépők száma az utóbbi hónapokban ugrott meg jobban, 2016 novemberében 368-an jöttek át a határon, decemberben viszont már 593-an. 

A CBC-nek nyilatkozó bevándorlással foglalkozó ügyvédek szerint Trump feltűnése, elnökké választása és a január végén életbe léptetett – majd később ideiglenesen felfüggesztett – beutazást tiltó rendelete miatt egyre többen keresik meg őket a Kanadába való bevándorlás lehetőségével. 

A cikk szerint a legtöbben azért választják az erdőn keresztül történő illegális határátlépést, hogy egy 2004-es kanadai egyezményt cselezzenek ki, amely korlátozza a menekült státuszért való folyamodók számát a hivatalos határátkelőkön.One Comment;

  1. Dedicated servers said:

    A kepessegek es keszsegek alapjan mar Horkai Gyorgy valogatottja is revbe erhetett volna az 1996-os olimpian – ne feledjuk, az 1995-os vilagkupa-diadal 16 evnyi, sosem latott hosszusagu aranyszunetnek vetett veget –, akkor azonban meg egy pici hianyzott.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com