1 milliárd forintos támogatást kap a Vajdasági Birkózó Akadémia

németh syilárd

A hazai birkózóktól kell elvenni a pénzt a magyarkanizsai sportlétesítmény kedvéért.

937 millió forinttal támogatja a magyar kormány a Vajdasági Birkózó Akadémia Magyarkanizsán történő megvalósítását egy szerda este megjelent határozat szerint, mint azt a hvg.hu észrevette. A milliárd forint közpénzből 197 milliót az idei költségvetésből fizetnek ki. 

A költekezés az “állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése, fenntartása jogcím terhére” történik, az ott szereplő ötmilliárdból, a hazai intézmények kárára.

További 740 milliót a jövő évi költségvetésből utalnak ki, amelynek frissen benyújtott tervezetében ugyan még nincs erről szó, de az ilyesmi sosem okozott problémát a kormánynak.

Németh Szilárd beszélt róla májusban – akit egyetlen jelölt révén, múlthéten választottak újra a Magyar Birkózó Szövetség élére -, hogy szövetsége fontosnak tartja a határon túli magyarok birkóztatását is. Ennek példájaként említette a szerbiai Magyarkanizsán létesült birkózó akadémiát.

Az együttműködést könnyítheti, hogy a Szerb Birkózó Szövetségnek Bálint Zoltán személyében magyar nemzetiségű elnöke van, aki már két éve elmondta: szervezete egyhangúlag fogadta el azt a döntést, mely szerint a szerbiai magyar birkózók versenyezhessenek magyar színekben, a magyar bajnokságon.

Forrás: hvg.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com